Бизнесменът и издател на седмичника „Капитал” Иво Прокопиев е бил

...
Бизнесменът и издател на седмичника „Капитал” Иво Прокопиев е бил
Коментари Харесай

Обвиниха Иво Прокопиев в пране на пари

Бизнесменът и издател на седмичника „ Капитал” Иво Прокопиев е бил упрекнат в пране на пари, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата „ във връзка запитвания от медии”.

Разследването е обвързвано с сдружението „ Каолин”.

От прокуратурата показват, че на 23 април т.г. е постъпил сигнал от комисията за попречване на спора на ползи и лишаване на нелегално добито имущество, като съгласно ръководителя на КПКОНПИ има данни за пране на пари при продажбата на 100% от капитала на „ РМД Каолин 98” АД от „ Алфа Финанс Холдинг” АД на на записано на 20.12.2012 година в локалния съд в гр. Кьолн, Германия сдружение „ Кварцверке ГмбХ “.
Пламен Георгиев: Има скица, при която „ Каолин “ е добит съвсем без пари Върху КОНПИ не е имало напън да извърши инспекция на Иво Прокопиев, съобщи ръководителят на Комисията
Въз основа на извършените спомагателни дейности по следствието са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев в качеството на ръководител на Съвета на шефовете на „ Алфа Финанс Холдинг “ АД. Членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков също са упрекнати.

И тримата са с ограничения за неотклонение „ Подписка”.
Иво Прокопиев: На Бойко Борисов не му харесва да има самостоятелни медии Бизнесменът призна, че се е срещнал с премиера, когато е схванал за идната инспекция на КОНПИ, с цел да го уведоми, че това, което следва да се случи, е нелегално и незаслужено
В същото време Софийска градска прокуратура се организира следствие за закононарушения по работа, осъществени от чиновници на Министерство на стопанската система, енергетиката и туризма по отношение на осъществяването на концесионните контракти с „ Каолин “ АД, гр. Сеново. В хода на следствието са назначени голям брой експертизи, заключенията на които са в развой на правене, показват от държавното обвиняване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР