Бизнесменът и издател на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев отговори

...
Бизнесменът и издател на „Капитал“ и „Дневник“ Иво Прокопиев отговори
Коментари Харесай

Прокопиев към Карадайъ: „Черното“ не става „бяло“ и след 1000 повторения от трибуната

Бизнесменът и издател на „ Капитал “ и „ Дневник “ Иво Прокопиев отговори на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който на няколко пъти го назова „ образец за дълбоката страна “, „ медиен монополист “ и други сходни.

В писмо до медиите Прокопиев напомня някои от знаковите следствия на изданията му – за КТБ, ББР, „ Автомагистрали “, OneCoin и използването на „ Новичок “ у нас: „ Във всички тези случаи публицистите от “Капитал” и “Дневник” са защитили добросъвестно и в точния момент публичния интерес, предупреждавайки за големи злоупотреби с публични средства. (…) За страдание, и при КТБ, и при ББР и другите проблеми, нямаше съответна реакция от страна на управляващите и регулаторите, което докара до големи вреди за вложителите и данъкоплатците. И по-лошо, унищожи доверието в законността, разпоредбите и в средата за правене бизнес “.

Никъде в тези журналистически материали няма да откриете и минимален намек за етническа ненавист, или даже дума, ориентирана против членовете и симпатизантите на Движение за права и свободи. Напротив, те както и всички останали български жители, са тежко потърпевши от модела на " превзетата страна ", написа Прокопиев.

Според него обикновено е било медиите да получат политическа поддръжка, „ в това число и от представителите на политическа партия Движение за права и свободи, с която „ на книга “ споделяме сходни демократични полезности “, само че вместо това пристигнали „ нескончаема институционална принуда и напън “.

„ Разграждането на този модел, с изключение на с смяна на закони и правила, би трябвало да стане с поредност и връщане на обикновената пристойност във всички участници в публичния живот. В естествената страна не става като в тоталитарната. " Черното " не става " бяло ", даже и в случай че се повтори и 1000 пъти от парламентарната естрада “, акцентира Иво Прокопиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР