Бизнесменът и доскорошен собственик на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски

...
Бизнесменът и доскорошен собственик на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски
Коментари Харесай

Крушарски готви гювеч в Аржентина

Бизнесменът и досегашен притежател на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски не пропусна да почете българската колония в Аржентина и при последното си пътешестване до Южна Америка. Той зарадва нашите сънародници в Комодоро Ривадавия с барабан, дудук, гайда, носии, книги и най-много със особено персонално отношение.

Крушарски постави украсената с трибагреника престилка и подготви гювеч, с който нагости компанията в клуба, където постоянно се събират, с цел да пазят духа на българщината.

„ Има девойки с благ гласове, които пеят национални песни и рецитират на български без в никакъв случай да са идвали в България. И различен път съм ви разказвал, че тези хора са повече патриоти от нас и обичат доста родината на дедите си. Помагам им, тъй като ме е позор от това, че нашата страна не прави нищо, с цел да приобщи тези българи към родината. Посланикът споделил, че би трябвало да пита, с цел да им купи две книги за 120 лв.. Представяте ли си? Занесох им гайда, а на нея свирят дори ламбада. Аз пробвах да засвиря, само че не мога. Не ставам за тази работа. Сред тях обаче има майстори и най-много искащи да се учат. Скоро ще доведа част от тях и в България, само че е доста значимо да им се откри преподавател по български, който да поддържа нашия език и измежду децата им “, разяснява Крушарски пред " Телеграф ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР