Бизнесменът Хилендар Тодоров е депозирал искане в община Велико Търново

...
Бизнесменът Хилендар Тодоров е депозирал искане в община Велико Търново
Коментари Харесай

Бизнесмен купува Стамболовия хан в Търново

Бизнесменът Хилендар Тодоров е подал искане в община Велико Търново да купи имота на ул. „ Стефан Стамболов ” в старинната част на града, в който попада Стамболовия хан.

 Стамболовия хан в Търново

Предприемачът има към 53 кв.м от общия терен от общо 512 кв.м. Останалите 459 кв.м са благосъстоятелност на общината, а предприемачът е поискал да ги купи. За прекратяването на съсобствеността, той ще би трябвало да заплати 199 000 лв. без Данък добавена стойност, както и всички присъщи разноски по договорката.

Стамболовият хан от дълго време се разрушава. Хилендар Тодоров не обяснява какви са капиталовите му планове, единствено е подчертал в настояването си, че те са от изключителна изгода за развиването на града.
„Все още не е несъмнено дали ще бъде осъществена договорка, тъй като общината ми желае безбожно висока цена, която е съвсем двойно от действителната. Вече съм изкупил дяловете на 18 наследника, остават тези на общината“, изясни Хилендар Тодоров.

Той посочи, че върху терена има намерение да построи паркинг на няколко равнища с общо 80 места, защото паркирането в историческата част на болярския град, е сериозен проблем.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР