Бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на Община Варна в капитала

...
Бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на Община Варна в капитала
Коментари Харесай

Гергов получи пълен контрол над акциите на Пловдивския панаир

Бизнесменът Георги Гергов закупи акциите на Община Варна в капитала на " Пълдин туринвест " и по този начин получи 79% от дяловете в Панаира. Това стана на изключителното общо заседание на сдружението този следобяд, на което са участвали единствено представителят на Гергов адв. Нина Пантелеева и представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов, заяви БНР.
Още по темата
Дяловете на Община Варна от 29% се прибавят към каузи на Гергов, който е 50%, и по този начин предприемачът придобива общо 79% от акциите на Панаира.

" Гласувах срещу апорта на варненските акции в Панаира, както ме упълномощи през днешния ден Общински съвет ", сподели представителят на община Пловдив Ясен Михайлов. По думите му какво ще се случи по-късно, ще вземат решение юристите.

С решението си от сутринта пловдивските общински съветници задължиха кмета Здравко Димитров да апелира решенията на общото заседание на " Пълдин Туринвест ", защото е свикано, без да се съблюдава законовият период от един месец.

По-рано адв. Веселина Александрова, ръководител на групата съветници на " Демократична България ", съобщи, че както и да се гласоподава на изключителното общо заседание на " Пълдин туринвест " обстановката в сдружението няма да се промени, тъй като община Пловдив има блокираща квота.

Относно опасенията на пловдивчани, че откакто придобие контрола, Гергов ще застрои с жилищни кооперации големия парцел от 360 декара и ще разпродаде жилищата, той разяснява пред " 24 часа ": " Курник няма да направя, камо ли да застроя панаира. Всъщност аз спасих панаира и в този момент бера плодовете на това, че съм вложил средства, с цел да го има... Никакви проекти нямам да го застроявам. Правят си политически акции на мой тил. Те нямат разбиране какво съм приключил през тези години, с цел да го запазя този панаир. 16 години съм в него и не съм нарушил по никакъв метод уговорката Пловдив да има панаир ", съобщи Гергов.

" Панаирите в цяла Европа са в рецесия. Но аз съм оптимист, че ще има панаирна активност. Всичко останало са клишета и политически пушилки. На гърба на Георги Гергов най-малко четирима-петима души станаха депутати. Като почне акция, а в последно време непрестанно има избори, и повтарят: " Гергов, Гергов ". Добре, аз одобрявам да съм черната овца, само че дано кажат кое не е поддържано в панаира ", разяснява предприемачът.

На въпрос дали другите акционери са му пречили той отговори по следния метод:

" Не са ми пречили, само че не са ми и помагали. Платил съм 32 млн. лв. на панаира с мои персонални пари. Те приказват, че Гергов е откраднал панаира. Но преди Пловдив и общината не са имали и 1% от панаира. Аз съм този, който вкара общината в интернационалния изложбен център. Какво да разясня повече? Следвам закона. Плюха ме, заливаха ме с мръсотия, само че законът си е закон. И в този миг вместо Пловдив да застане зад мен, тъй като хората виждат какво става в панаира, ме нападат. Вкараха 20 души на сесията през днешния ден да приказват нелепости. Съветниците не желаят да одобряват устройствения проект на града, какво правят в действителност? На гърба на целия град вършат политика, с цел да ги изберат още веднъж ", сподели Гергов, представен от изданието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР