Бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на Община Варна в капитала

...
Бизнесменът Георги Гергов придоби акциите на Община Варна в капитала
Коментари Харесай

Георги Гергов получи пълен контрол над акциите на Панаира

Бизнесменът Георги Гергов закупи акциите на Община Варна в капитала на „ Пълдин туринвест “ и по този начин получи 79 % от дяловете в Панаира. Това стана на изключителното общо заседание на сдружението този следобяд, на което са участвали единствено представителят на Гергов адв. Нина Пантелеева и представителят на Община Пловдив Ясен Михайлов.

Дяловете на Община Варна от 29 % се прибавят към каузи на Гергов, който е 50 %, и по този начин предприемачът придобива общо 79 % от акциите на Панаира.

„ Гласувах срещу апорта на варненските акции в Панаира, както ме упълномощи през днешния ден Общински съвет “, сподели представителят на община Пловдив Ясен Михайлов. По думите му какво ще се случи по-късно, ще вземат решение юристите.

С решението си от сутринта пловдивските общински съветници задължиха кмета Здравко Димитров да апелира решенията на общото заседание на " Пълдин Туринвест ", защото е свикано, без да се съблюдава законовият период от един месец.

По-рано адв. Веселина Александрова, ръководител на групата съветници на " Демократична България ", съобщи, че както и да се гласоподава на изключителното общо заседание на " Пълдин туринвест " обстановката в сдружението няма да се промени, тъй като община Пловдив има блокираща квота./БНР
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР