Бизнесменът Емилиян Гебрев се усъмни в достоверността на основната версия

...
Бизнесменът Емилиян Гебрев се усъмни в достоверността на основната версия
Коментари Харесай

Гебрев се усъмни във версията на прокуратурата за опита за отравянето му

Бизнесменът Емилиян Гебрев се усъмни в достоверността на главната версия на прокуратурата за опита за отравянето му през 2015 година В изявление за бТВ в неделя той съобщи, че към момента не знае кой се е опитал да токсини него и още двама души преди четири години, само че позволява, че става дума за " някаква битка сред хора, били преди години съдружници, които си отмъщават един на различен и мен ме вкарват в тяхната игра, а аз нямам каквото и да било отношение по въпроса ".

От известно време прокуратурата работи по случая с опита за отравяне на Гебрев, сина му и индустриалния шеф на завода " Емко " Валентин Тахчиев през 2015 година " Доволен съм,че най-сетне стартира да се разяснява опитът за нападение, тематика на различен диалог е какво е предоставено ", уточни Гебрев.

На 10 декември прокуратурата публично разгласи, че главната версия, по която работи, е обвързвана с експорт на оръжие за Украйна. Има връзка сред покушението против него и това на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал в Солсбъри три години по-късно. И в двата случая се появява един и същи хипотетичен офицер на съветското ГРУ – Денис Сергеев с псевдоним Сергей Федотов, стана ясно от известие на прокуратурата.

От държавното обвиняване на този стадий отхвърлят съмнението, че опитът за ликвидиране е поради русенския цех " Дунарит ", който Гебрев се опита да придобие и по този начин си завоюва гнева на депутата и медиен магнат Делян Пеевски, както и обвиняване в пране на пари.

В неделя обаче Гебрев изрази мнение, че опитът за ликвидиране не се дължи на износа на оръжие и муниции на неговата компания към Украйна и посочи, че до момента никой не го е питал в какъв размер е този експорт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР