Бизнесменът Емилиян Гебрев е привикан на разпит в специализираното следствие,

...
Бизнесменът Емилиян Гебрев е привикан на разпит в специализираното следствие,
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев извикан на разпит

Бизнесменът Емилиян Гебрев е привикан на разпит в профилираното разследване, заяви БНР . Привикването е станало по телефона, той не е получил призовка, стана ясно от думите му пред медиите.

На влизане той разяснява, че няма визия за какво е свикан, само че допуска, че става дума за оръжейно сдружение " Емко ", на което той е притежател. Припомняме, че през 2017 година Гебрев бе упрекнат в образуване на незаконна група за пране на пари.

Вчера Гебрев е изпратил известие на премиера Бойко Борисов, в което е изискал среща, тъй като " напрежението ескалира и става доста неприятно ". Бизнесменът призна, че няма визия с какво тъкмо би му оказал помощ Бойко Борисов. Гебрев не сподели и дали е получил отговор от министър-председателя.

Припомняме, преди три дни в студиото на БиТиВи Емилиян Гебрев разяснява актуалната фактическа конюнктура към обвиняванията против него и сина му. Според него това е опит за прекъсване на сдружението " Дунарит " и за неговото придобиване.

" Първата офанзива против мен беше опит за физическото ми премахване, а по-късно и за юридическо премахване " , посочи оръжейния търговец.

Във връзка с възможна среща с премиера тогава Гебрев съобщи, че " страната е проведена по този начин, че би трябвало да се обаждаме на премиера ".

Припомняме, че такава среща към този момент имаше - през есента на 2017 година, когато съгласно думите на самия Гебрев, министър председателят е бил измамен от страна на министър Караниколов.

Няколко месеца преди този момент лицензът на оръжейния цех " Емко " беше замразен поради установени нарушавания при съхраняването на муниции и взривни субстанции.

През август и септември няколко пъти служащи от завода се събраха и стачкуваха, в това число под прозорците на Министерски съвет, до момента в който през октомври месец лицензът за търговия на " Емко " бе възобновен .

Собствениците, управата и служащите от " Емко " настояха с изключение на лиценза да си получат назад и договорите , трансферирани към ВМЗ във времето, когато поради нарушавания на сигурността, бяха лишени от лиценз.

Министър Караниколов пък уточни преди дни, че откакто лицензът е върнат, " Емко " може да прави каквото желае с продукцията си, а митингите на служащите от " Емко " той дефинира като " рекет " към страната.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР