Бизнесменът Димитър Димитров дари личната си кола на лекар от

...
Бизнесменът Димитър Димитров дари личната си кола на лекар от
Коментари Харесай

Бизнесмен дари колата си на анестезиолог от Пирогов

 Бизнесменът Димитър Димитров подари персоналната си кола на доктор от " Пирогов ". Кюстендилецът има компания за хостинг услуги и постоянно прави дарения на институции и хора. 

Преди дни Димитров е оповестил конкурс измежду здравните служащи за есе на тематика " Защо останахте в България след довеждане докрай на образованието Ви? “. Наградата беше остарелият му 15-годишен автомобил, на който е трети притежател.

Писали му десетки здравни служащи - санитари, медицински сестри, доктори, фармацевти. Лекарите започвали есетата си с уточнението, че не желаят автомобила, само че са поласкани, че за пръв път някой желае да знае за какво са останали в България. А те са останали в България, тъй като са родени тук, околните и приятелите им са тук, обичат родината си и желаят българите да са здрави и да не умират. Само доктори, които живеят в дребни обитаеми места, споделяли, че в случай че получат автомобила, ще могат да доближават и до тези пациенти, които не могат да разчитат на здравна помощ поради окаяните, а тук-там изчезнали пътища.

Есета на медицинските сестри и санитарите също го натоварили прочувствено. Повечето казвали че, в случай че получат автомобила, ще го продадат, тъй като не могат да си разрешат да поддържат автомобил, и второ, с цел да си платят сметките и да имат с какво да нахранят децата си. 

Много здравни служащи номинирали свои техни сътрудници. " Дадох автомобила навръх подобен – номиниран. Взех това решение още преди да попитам лекар Иванова за какво е останала в България. Доктор Иванова е анестезиолог и служи в реанимацията на " Пирогов ". Дори и да знаеше за моята самодейност, тя не би ми писала. Защото в сегашната обстановка тя работи доста и няма време за Facebook. А след работа тича у дома и отделя цялото време на сина си. Посветила се е напълно на призванието да лекува хората, предава.

Съпругът й я е намерил на операционната маса – трябвало е да бъде подложен на упойка, а когато година по-късно тя е споделила " да “, е била напълно наясно, че не могат да имат свое биологично дете. Но това не им попречило скоро по-късно да се срещнат с едно прелестно момченце. И не схваща за какво за останалите хора е толкоз значимо да предадат безусловно своите гени, при изискване че има толкоз доста деца в търсене на семейство. Защо едни хора би трябвало да се подлагат на ин витро в продължение на години, когато фантазията им за дете може да се сбъдне незабавно. Едва ли има някой, който не е схванал за какво лекар Иванова завоюва този спонтанен конкурс ", написа предприемачът в своя фейсбук профил.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР