Бизнесменът Даниел Нобоа ще стане най-младият президент в историята на

...
Бизнесменът Даниел Нобоа ще стане най-младият президент в историята на
Коментари Харесай

Даниел Нобоа е избран за най-младия президент на Еквадор

Бизнесменът Даниел Нобоа ще стане най-младият президент в историята на Еквадор на 35 години.

Г-н Нобоа завоюва изборите в неделя с 52,3% от гласовете, пред Луиза Гонзалес с 47,7%. Тя призна провалянето и поздрави своя противник.

35-годишният член на партията Национално демократично деяние е наследник на Алваро Нобоа, който несполучливо се кандидатира за президентството пет пъти.

Г-н Нобоа ще има единствено 17 месеца на поста до идващите избори.

Той ще ръководи от края на ноември 2023 година до май 2025 година, заради обстоятелството, че актуалните избори бяха провокирани по-рано, когато отиващият си президент Гилермо Ласо разпусна Народното събрание на фона на развой за импийчмънт. Той може да се кандидатира още веднъж за президентския мандат 2025-29 година, в случай че желае.

Г-н Нобоа ще постави клетва като президент на 25 ноември, пет дни преди 36-ия си рожден ден.

Еквадор избира президент по време на вълна от принуждение

След успеха си във втория тур на гласуването, господин Нобоа сподели на поддръжниците си: „ Утре започваме работа за този нов Еквадор, започваме да работим за възобновяване на страна, съществено наранена от принуждение, корупция и от ненавист. "

Еквадор претърпя нарастване на гангстерското принуждение през последните години и президентската акция беше помрачена от убийството през август на претендента Фернандо Вилависенсио. Като публицист той води акция против корупцията.

Насилствената престъпност също се е нараснала фрапантно и Еквадор се е трансформирал в център за наркобанди заради местоположението си сред Колумбия и Перу, двата най-големи производители на кокаин в света.

Г-н Нобоа предложи преместването на някои от най-закоравелите нарушители в Еквадор на затворнически кораби край крайбрежията на Еквадор, с цел да разбият затворническите банди, участващи в смъртоносни война в пандизите на страната.

Той също по този начин желае да увеличи сигурността на границите и пристанищата на Еквадор, с цел да прекъсне основни направления за трафик на опиати, като предлага инсталиране на скенери, с цел да се подсигуряват повече колета на кокаин са прихванати.

Той също се опита да притегли гласоподавателите, като даде обещание да усили опциите за претовареност.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР