Бизнесдамата Маринела Арабаджиева, която е обявена за издирване по света

...
Бизнесдамата Маринела Арабаджиева, която е обявена за издирване по света
Коментари Харесай

Докато издирват Маринела Арабаджиева, тя се освобождава от фирмите си

Бизнесдамата Маринела Арабаджиева, която е оповестена за търсене по света и у нас, е била освободена като изпълнителен шеф на сдружението “Фортуна кънстракшън " на 15 януари т.г., написа " 24 часа " Това е станало с решение на Съвета на шефовете, взето неприсъствено.

В него с изключение на Маринела са и 2 от децата ѝ - Александра и Вълчо, който е в следствения арест по обвиняване за пране на пари. За нов изпълнителен шеф е определена Александра Арабаджиева.

“Фортуна кънстракшън " попада в следствието на Специализираната прокуратура за данъчни закононарушения против хотелиерската фамилия. Фирмата се занимава с изследване, планиране и строителство на здания.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са упрекнати задочно за присъединяване в незаконна група за укриване на налози и пране на пари. Според обвиняването през 2017-2018 година действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, включвайки фактури от вида “липсващи търговци ".

Тези фактури били осчетоводявани под контрола на незаконната група, тъй че да се избегне заплащането на налози. Тепърва прокуратурата ще проверява каква е задачата на Маринела Арабаджиева да напусне “Фортуна кънстракшън ".

Пред Агенцията по вписванията Маринела Арабаджиева и компанията са били представлявани от юрист Сийка Караминчева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР