Бизнесът влиза във висшето образвозание. Председателят на образователната комисия в

...
Бизнесът влиза във висшето образвозание. Председателят на образователната комисия в
Коментари Харесай

ДИСКУСИЯТА НА СТАНДАРТ: Дамянова: Бизнесът влиза в университетите

Бизнесът влиза във висшето образвозание. Председателят на просветителната комисия в Народното събрание и нейни сътрудници внесоха предишния петък промени в закона за висшето обучение, които да подсигуряват присъединяване на бизнеса в просветителния развой. Това заяви самата Милена Данямона по време на полемиката " Да! На българското автомобилостроене ", проведена от вестник " Стандарт " в партньорство с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Аутомотив клъстер България.

" Фирмите ще могат да вземат участие в основаването на образователни стратегии, в изитните комисии, а техни представители ще мотат да преподават и в университетите. Те ще мотат да се включат и в постояните комисии, които на процедура акредитират новите специалности. Промените ще бъдат прегледани на комисия още идната седмица и ще влязат в пленарна зала до края на юли ", сподели Милена Дамяноава.

Според нея това ще разреши на фирмите да развият и лични стажантски стратегии.

Според спатистиката над 130 компании операрат в България в региона на автоиндустрията.

" Каквито и промени да създадем обаче, в случай че университетите и бизнесът не работят дружно, нещата няма да случат по този начин както си ги представяме ", зяви Дамянова.

И добави, че признатият през вчерашния ден на Министрески съвет Закон за професионално обучение, евентуално ще бъде прегледан в комисия през последната седмиза на юли, с цел да могат през август депутатите да работят по корекциите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР