Бизнесът вече е готов да вдига продажните до края на

...
Бизнесът вече е готов да вдига продажните до края на
Коментари Харесай

Проучване: Бизнесът готов да вдига цени до края на годината

Бизнесът към този момент е подготвен да подвига продажните до края на годината. Това демонстрират изводите от бизнес анкетите на Националния статистически институт за септември, представени от.

Най-песимистично настроени в това отношение са търговците на дребно. Оценките им за продажните цени през последния месец са в посока нарастване, а 23,4% от тях плануват те да продължат да се покачват и през идващите три месеца. 15,6% от мениджърите в индустрията също имат такива упования. И в бранша на услугите анкетата регистрира известни упования за покачване до края на годината. Единствено в строителството настроенията на бизнеса не са се трансформирали спрямо резултатите от август.
 Стефан Янев: Подготвяме ограничения по отношение на инфлацията Стефан Янев: Подготвяме ограничения по отношение на инфлацията
Правителството приготвя пакет от ограничения по отношение на инфлацията и скока в цените на съществени артикули и услуги. Това съобщи служебният премие...

Общият индикатор на бизнес климата през септември спада с 2,4 пункта по отношение на предходния месец. Понижение има при индустрията, строителството и търговията на дребно, до момента в който при услугите равнището се резервира. Основните усложнения са свързани с несигурната икономическа среда, дефицита на работна мощ, незадоволителното търсене от страната, конкуренцията в сектора, както и високите цени на материалите. Бизнес климатът в индустрията понижава с 0,9 пункта.

Според бизнесмените индустриалната интензивност е леко понижена, като и прогнозите им за активността през идващите три месеца са неподходящи. Спадът в строителството е със 7,3 пункта, което се дължи на по-малкото нови поръчки, влошени са и упованията за строителната интензивност през идващите три месеца. Бизнес климатът в търговията на дребно понижава с 2,6 пункта. Според анкетата настроенията по отношение на размера на продажбите и поръчките към доставчиците през идващите три месеца са песимистични. През септември бизнес климатът в бранша на услугите резервира почти равнището си от август. Оценките на мениджърите за актуалното търсене на услуги към този момент са по-умерени, само че упованията им за идващите три месеца са неподходящи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР