Бизнесът в Русия преминава в режим на оцеляване на фона

...
Бизнесът в Русия преминава в режим на оцеляване на фона
Коментари Харесай

Бизнесът в Русия премина в режим на оцеляване

Бизнесът в Русия минава в режим на оцеляване на фона на икономическите проблеми, свързани с пълномащабното навлизане в Украйна. Това се потвърждава от изследване измежду над 1000 компании, резултатите от което са представени от РБК, предава УНИАН.

Изследването, извършено през ноември, визира най-вече дребния и междинен бизнес. Представители на 43% от фирмите споделят, че икономическата обстановка в Русия вреди на бизнеса им. Други 48% оповестяват, че през идващите две години ще се борят единствено за опазване на своята активност.

Едва 12% от фирмите са оптимисти, обявявайки проекти за увеличение на своето произвеждане. И единствено 22% от интервюираните възнамеряват да пуснат нови типове артикули или услуги през идващите две години.

" Компаниите, последващи тактики за оцеляване, не влагат в личен състав, не създават нови артикули, не създават нови пазари. В резултат на това доста от опциите на пазара могат да бъдат пропуснати и икономическото възобновяване да се окаже извънредно постепенно ", показват откривателите.

Каква е обстановката в съветската стопанска система
Поради неуспехите на съветската войска и удължаването на войната в Украйна, съветските управляващи трябваше доста да усилят разноските на военния бюджет. На фона на намаляващите доходи от нефтения и газовия бранш породи казусът с повишението на налозите в Руската федерация, за финансиране на войната.

В същото време новаторските планове за развиване в Русия започнаха да се лимитират поради неналичието на средства за тях. Поради тази причина неотдавна Путин реши да погребе съветската операционна система.

Освен това Москва няма пари да финансира окупираните и опустошени територии в Украйна вследствие на тяхната окупация. Кремъл реши да трансферира това задължение върху съветския бизнес, което ще се окаже доста нежка задача.

На Запад анализатори предвиждат икономическа криза за Русия през идващите десетилетия.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР