Бизнесът в Пловдив иска въвеждането на стъпаловидно работно време, особено

...
Бизнесът в Пловдив иска въвеждането на стъпаловидно работно време, особено
Коментари Харесай

Заради трафика: Всеки завод със свое работно време

Бизнесът в Пловдив желае въвеждането на стъпаловидно работно време, изключително в зоните, където са съсредоточени индустриални предприятия с доста служащи. Нашето предложение е да тестваме концепцията първо на Асеновградско шосе, където заран сред 7 и 9 часа и следобяд сред 16.30 и 18 часа обичайно стават тапи, аргументира се ръководителят на „ Бизнесът за Пловдив “ инж. Атанас Рогачев.

Стъпаловидно работно време значи другите компании да се договорят между тях да стартират работния ден в друго време​ - няколко в 7 часа, други - в 7.30 часа, трети - в 7.45 часа, и така нататък Дори и „ стъпка “ от порядъка на 15 минути би облекчила трафика. Това е най-лесната и бързо изпълнима мярка, която не коства и никакви пари, добавя инж. Рогачев.

Идеята за стъпаловидно работно време към този момент е показана от сдружението пред регионалния шеф Здравко Димитров. От него бизнесът чака подпомагане при стиковането на графика за работното време. Работодателите пък би трябвало да дадат своите оферти кой начален час за старт на трудовия ден е най-подходящ по отношение на индустриалната скица.

На Асеновградско шосе работят хиляди хора от Пловдив, Асеновград, Крумово и близките села. Само в КЦМ чиновниците и служащите са близо 1500, само че там режимът на работа в производството е трисменен. Там са " Техно Акташ ", където се създават пневморесори (въздушни възглавници) за авто- и жп транспортни средства, Агрия, Заводът за горещо поцинковане и още доста други компании.

Пътят Пловдив - Асеновград е третият по натовареност в България. По данни от 2018 година на денонощие оттова минават 17 000 автомобила.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР