Бизнесът в Европа е обезпокоен от липсата на напредък в

...
Бизнесът в Европа е обезпокоен от липсата на напредък в
Коментари Харесай

Бизнесът в Европа призова политиците да сключат сделка преди Брекзит

Бизнесът в Европа е смутен от неналичието на прогрес в продължаващите договаряния сред Англия и Европейския съюз и предизвести за заплахата от Брекзит без договорка, съобщи ДПА.

" Ние вървим на сън в бездна ", разяснява Маркус Байрер, общоприет шеф на конфедерацията на европейските работодатели BusinessEurope, в оповестено през днешния ден изказване. Организацията съществува от 1958 година и в нея членуват 40 национални работодателски федерации, в това число Българската стопанска камара, от страните в Европейски Съюз и други европейски страни.

BusinessEurope показва паника за сложността на въпросите, които занапред следва да бъдат разисквани за дребното останало време, и приканва двете страни да намерят компромис.

" Преминаването от цялостна пазарна интеграция към сюжет без договорка би имало опустошителни последствия за фирмите, които към този момент се борят с въздействието на Ковид-19 ", отбелязва Байрер.

Последният кръг от договарянията за Брекзит се чака да стартира на следващия ден, напомня ДПА.

Англия напусна Европейски Съюз при започване на годината, само че към момента е част от единния пазар и митническия съюз до приключването на преходния интервал след три месеца.

Ако двете страни стигнат до договорка за отбягване на митата и други бариери, то тя ще предстои на ратификация от Европейския парламент, английския парламент и всички страни членки на Европейски Съюз.

Преговорите станаха все по-трудни, изключително откакто Народното събрание на Англия утвърди законoпроект, погазващ основно състояние в съглашението за излизане от Европейски Съюз по отношение на ирландската граница, отбелязва ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР