Бизнесът в България и Република Македония трябва да има ясно

...
Бизнесът в България и Република Македония трябва да има ясно
Коментари Харесай

Румен Радев и български предприемачи се срещнаха с шефове на македонския бизнес

Бизнесът в България и Република Македония би трябвало да има ясно избрани обща визия и тактика, с цел да порастват стокообменът и благосъстоянието на жителите от двете страни на границата. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на икономически камари от Република България и Република Македония в Скопие, заяви прессекретариатът на президента.

Държавният глава е на двудневно публично посещаване в Република Македония по покана на своя сътрудник Георге Иванов.
 bx9o7989  a20i8022  a20i8014
В рамките на визитата на Румен Радев беше подписан Меморандум за съдействие сред Македоно-българската стопанска камара и Българо-македонската комерсиална палата. Представителите на бизнес организациите, съпътстващи президента, договориха с македонските си сътрудници подписването на Меморандум за съгласие сред Агенцията за поощряване на дребните и междинни предприятия и Инвест Македония.

“Много се веселя, че имаме към този момент политическо доверие на най-високо равнище. Това е причина за бъдещите триумфи на нашите бизнесмени ”, сподели президентът по време на форума.

Като неизменими предпоставки за стопански напредък и растеж на задграничните вложения на България и Република Македония президентът Радев дефинира сигурността във вътрешен и външен проект, добросъседските връзки в района и волята за вложение на старания във високи технологии и нововъведения.

“Много е значимо да развиваме съдействието си в дълготрайни и перспективни производства. Отвореността към задгранични вложения и навлизането на повече нови предприятия на пазара спомагат и за основаването на по-добър модел на действие на цялото общество ”, съобщи президентът и добави, че процъфтяващият почтен бизнес постанова нови стандарти за по-строга битка с корупцията.

На срещата с бизнеса Румен Радев изрази и готовността на България да обмени своя опит в усвояването на европейски фондове със Скопие и увери, че страната ни ще поддържа плановете за инфраструктурна, цифрова и транспортна съгласуваност, която да улесни икономическата активност от двете страни на границата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР