Бизнесът удря рамо на държавата за Околовръстното Кръговото до караулката

...
Бизнесът удря рамо на държавата за Околовръстното Кръговото до караулката
Коментари Харесай

Напролет строят локалните платна на Асеновградско

Бизнесът удря рамо на страната за Околовръстното Кръговото до караулката ще коства 2 млн. лева

Строителството на локалните платна от двете страни на пътя Пловдив - Асеновград ще стартира най-рано напролет на идната година. Проектът е подготвен, само че се чака Агенция " Пътна инфраструктура " да разгласи социална поръчка за избор на реализатор. Локалите ще обезпечат достъп до офисите и индустриалните бази, издигнати около шосето.

На Асеновградско шосе е построено ново платно а остарялото е асфалтирано. Пътят в този момент е с две платна с по две ленти плюс спешната. Довършването на трасето обаче е спряно, защото би трябвало да се създадат и локалите. Обществената поръчка за към 25 млн. лв. е предоставена от АПИ на софийска компания " ИСА 2000 ". В плана, а по-късно и в контракта не беше включено създаване на локалните платна, а единствено строителство на ново трасе с дължина 10 км и рехабилитация на съществуващото.

Строежът стартира през август предходната година. Премиерът Бойко Борисов не участва на първата копка, макар че беше публично поканен, само че направи изненадваща ревизия на обекта няколко дни по-късно. Тогава лъсна гаф с изчезналите местни платна, оголен обществено от министър-председателят. Борисов разпореди неотложно да стартира проектирането на методите към парцелите от двете страни на шосето, като подсети, че пътищата се вършат за хората и с вероятност за години напред.

Премиерът задължи регионалния шеф Здравко Димитров да координира работата и да му рапортува по какъв начин върви строителството, а също по този начин и какви проблеми пораждат в общините, които би трябвало да проведат отчуждителните процедури на парцели поради локалните платна. Оттогава в региона са извършени десетки срещи с кметове, бизнеса и представители на институции. Изграждането на методите ще се финансира от държавния бюджет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР