Бизнесът трябва да поеме водещата роля за излизане от социалната

...
Бизнесът трябва да поеме водещата роля за излизане от социалната
Коментари Харесай

Радев: Бизнесът трябва да поеме водещата роля за преодоляване на социалната криза

Бизнесът би трябвало да поеме водещата роля за излизане от обществената рецесия, прикани президентът Румен Радев на церемонията, на която бяха отличени финалистите от състезанието „ Мениджър на годината – 2019 “. Държавният глава разгласи спечелилия от 12-ото издание на конкуренцията за сполучливи бизнес ръководители, проведено от списание „ Мениджър “. Президентът връчи кристалната статуетка на Светла Несторова, основен изпълнителен шеф, ръководител на УС на 3ЕАД " Булстрад живот Виена иншурънс груп ", оповестиха от прессекретариата на президента.
По думите на президента развиването на човешкия фактор е от основно значение за четвъртата индустриална гражданска война и България се нуждае от икономическа среда с високи стандарти и достижения и от образец, с който от ден на ден хора и институции се преценяват. Президентът открои приноса на фирмите, които влагат в капитала на българската нация и основават благоприятни условия и вероятности за младежите.
Румен Радев подсети, че страната ни е с лимитирани естествени, човешки, финансови и стопански запаси, само че в това време с големи демографски и обществени проблеми. Като най-ефективен метод за тяхното решение, президентът уточни развиването на мощна стопанска система и високи, устойчиви и догонващи темпове на напредък спрямо другите страни в Европейски Съюз.
„ Необходимо е в оптималната степен да се оползотворяват човешките и материални запаси, да се развиват високи технологии, произвеждане с висока добавена стойност, високо качество на продуктите и услугите, иновативност и конкурентоспособност”, уточни Румен Радев. По думите му постигането на тези амбициозни цели изисква персони, които знаят по какъв начин в една динамична среда да управляват комплицирани процеси, бързо да трансформират информацията в познание, а знанието в мъдрост и да гледат към бъдещето.
Церемонията по награждаването се състоя в понеделник вечерта на сцената на Софийската опера и балет. Президентът Румен Радев беше придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР