Бизнесът с райски газ процъфтява, показа проучване на България Днес.

...
Бизнесът с райски газ процъфтява, показа проучване на България Днес.
Коментари Харесай

След забраната - бум на райски газ в дискотеките

Бизнесът с божествен газ процъфтява, сподели изследване на " България Днес ".



Продажбите на така наречен комичен газ доближават рекордни равнища в нощни заведения и профилирани уеб сайтове в интернет на инат на възбраните, които страната вкара по-рано през годината.

В края на юли т.г. Народното събрание забрани продажбата на диазотен оксид на малолетни и използването му в закрити публични места. А нощните заведения са тъкмо закрити пространства и продажбата там е безусловно противозаконна. Промените в закона не разрешиха още продажбата на диазотен оксид и пълнители с него на територията на детски градини, учебни заведения, общежития за възпитаници, лечебни заведения, на спортни прояви и публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници, както и във към този момент упоменатите закрити публични места. На тези места се не разрешава и използването на така наречен божествен газ.

Вместо манията по ексцентричното развлечение да утихне, подрастващите не престават свободно да си купуват онлайн божествен газ. В някои уеб сайтове достъпът на малолетни е изцяло свободен. Други страници са сложили условието да цъкнеш върху поле, в случай че имаш навършени 18 години. Проверка на вестника откри, че в случай че избереш полето, че нямаш навършени 18 години, уеб сайтът не те изхвърля, а те задържа на страницата, тъй че бутоните са подправени и действително не правят никаква инспекция за възраст.

Сайтовете осведомят още, че доставки се правят 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата , тъй че когато и да е може да се забавлявате със комичен газ. Написано е още, че поръчката може да бъде доставена до 30 минути, което изпреварва даже разносвачите на пица.

Райският газ продължава да се продава в нощни заведения в Студентски град в столицата. Цената се резервира на 5 лв. за балонче през последните месеци, като преди възбраните беше двойно по-висока, само че по-късно удоволствието поевтиня.

Все повече го дишат и в Европа



Употребата на божествен газ за забавление е все по-тревожна в Европа, сигнализира Агенцията по медикаментите на Европейския съюз, като акцентира риска от отравяния, изгаряния и увреждане на нервната система.

" Увеличаването на използването на диазотен оксид за забавление в някои елементи на Европа е причина за безпокойствие. Съществува общо разбиране измежду потребителите, че вдишването на диазотен оксид е безвредно. Въпреки това виждаме, че по-честата или по-интензивна приложимост на газа усилва риска от съществени вреди ", показват от организацията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР