Бизнесът с недвижими имоти традиционно привлича интереса на хора със

...
Бизнесът с недвижими имоти традиционно привлича интереса на хора със
Коментари Харесай

Експерт обясни какво се случва на пазара на имоти и кой печели най-много

Бизнесът с недвижими парцели обичайно притегля интереса на хора със свободен капитал, тъй като дава благоприятни условия за висока рентабилност с невисок риск. Но доходността е по-голяма, в случай че вложенията се вършат от хора с знания за пазара на парцели, т. е. от експерти.

С развиването на пазара ставаме очевидци на нов вид инвестиции – дялово присъединяване в компании, ръководени от хора с дълготраен професионален опит в бранша, разяснява Таня Косева-Бошова, ръководещ сътрудник в капиталова компания на пазара на парцели, представена от "Труд ".

На пазара на офис площи се следи постоянна интензивност. Обемите на отдадените площи за последните две години потвърждават устойчивото търсене на офиси. “Търсенето на нови качествени офис площи се поддържа от разрастването на фирмите, консолидацията на световните компании, както и навлизането на нови компании в България.

Запитванията към плановете с отлична локация и изключителни механически параметри започват още в начален стадий на тяхното изграждане”, сподели Таня Косева-Бошова.

Офис площите в градеж, планувани да бъдат приключени в интервала 2019-2022 година, са 340 хиляди кв. м. Това е и размерът на действителното предложение на офиси. Най-голяма е концентрацията на офиси в градеж в региона на бул. Цариградско шосе – 42%, зоната към Бизнес Парк София – 29%, и в региона на Парадайз Център – 16%. Налице са и планове, които към този момент са оповестени, само че няма съответна информация по кое време и дали действително ще бъдат стартирани. Очаква се те да бъдат построени след 2022 година

Съпоставени размерите на търсене и предложение демонстрират, че пазарът е уравновесен. Силното търсене поема огромна част от новопостроените здания още в интервала на тяхното създаване. Решение за наемане на офис, взето на ранен стадий на строителството, дава по-голям избор на наемателите и им разрешава да вземат участие интензивно в дизайна и подредбата на бъдещото си работно място.

“При избора на локация, огромните интернационалните компании проучват опциите във всички региони на София – мащабът на града го разрешава. Преди 10 години бул. “Цариградско шосе” стартира да се развива като най-активната офис зона на столицата, а в този момент след разширението на метрото, трансформацията на индустриалните фабрики в регион Лозенец и откриването на мол в региона се оформи най-новата бизнес дестинация на София – регион “Хладилника”.

Облагородената среда трансформира зоната в желано място за живеене и работа. А огромните компании от ден на ден се преценяват с желанията и настройките на чиновниците си за местоположението на работното място”, сподели Таня Косева-Бошова. Според нея съревнованието за квалифицирани експерти е причина за все по-високите критерии и условия на фирмите при избора на постройка.

Мястото, което населяват, би трябвало да кореспондира с духа и полезностите на компанията. Предпочитат се здания в региони с построена инфраструктура и положителни транспортни връзки.

Други значими причини за решението в коя постройка да се разположи офисът на една компания са репутацията на вложителя, професионалният опит и финансовата обезпеченост, които подсигуряват качественото довеждане докрай на обекта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР