Бизнесът с мобилни приложения се разраства заедно с популярността на

...
Бизнесът с мобилни приложения се разраства заедно с популярността на
Коментари Харесай

Над 86 млрд. долара са похарчени миналата година за приложения

Бизнесът с мобилни приложения се разраства дружно с известността на смарт телефоните и таблетите. През предходната година потребителите на iOS и Android устройства по света са похарчили 86 милиарда $ за мобилни приложения, или над два пъти повече в сравнение с през 2015 година Това сочи разбор на App Annie, представен от TechNews.

Средно, през 2017 година един консуматор е прекарвал до месец и половина (43 дни) със своите мобилни приложения, което е с 30% повече по отношение на 2015 година Около 40 пък е междинният брой на приложения, пускани от потребителите всеки месец, при 80 конфигурирани на смарт телефона или таблета.

Освен това потребителите на iOS и Android са свалили мобилни приложения общо 175 милиарда пъти през 2017 година, превишавайки с 60% броя на свалянията през 2015 година Китай е водач в сумарното време, прекарано в Android приложенията, с 225 милиарда часа, до момента в който нито една друга страна не певишава 50 милиарда часа.

Лидер по междинен брой пускани приложения от един консуматор е Индия с резултат от 42-43 приложения месечно. Що се отнася до броя приложения, конфигурирани на смарт телефона, отпред са Китай и Япония с индикатори към 102-103 млн. приложения на един консуматор.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР