Бизнесът с коли втора употреба в автокъщите в Дупница плахо

...
Бизнесът с коли втора употреба в автокъщите в Дупница плахо
Коментари Харесай

Най-сетне: Бизнесът с автомобили втора ръка в Дупница се раздвижи

Бизнесът с коли втора ръка в автокъщите в Дупница страхливо се раздвижи, само че търговците са оптимисти. Македонски и гръцки купувачи, които преди пандемията бяха главните клиенти, се завръщат, което е обнадеждаващо, споделят автодилърите, написа "Струма ".

В двора на КАТ – Дупница най-добре може да се добие визия дали бизнесът с коли върви, или не. Допреди месец са регистрирани по 2-3 автомобила дневно, купени от българи. В момента търговията е увеличена, дневно се продават от 5 до 10 автомобила от една автокъща. При репортерска инспекция преди няколко дни в двора на КАТ имаше към 10-ина автомобила, които чакаха за регистрация на директни номера.

Гръцки жител, който се показа с името Никос, си беше довел преводач от Санданки. В същия ден той си беше купил два автомобила – “Мазда” и БМВ, за по 10 000 лева Преводачът му изясни, че Никос е притежател на автокъща в Гърция. Купува коли втора употреба от Дупница и ги продава на двойна цена в Гърция. БМВ-то и маздата в родината си щял да продаде за по 9000-10 000 евро.

От неналичието на продажби на коли са претърпели загуба и застрахователните компании на входа на КАТ. Обикновено ангажимента за цената на услугата е сред купувача и служителя и варира от 30 лева до 50 лева на кола.

Репортер на “Струма” се е свързал по телефона с представителя на компания за продажба на коли втора употреба Ивайло Петров. “От месец-два леко потегля пазарът на коли. Връщат се старите ни клиенти от Република Северна Македония и Гърция. По време на пандемията продавахме онлайн по два-три автомобила на месец на български клиенти. Бяхме пред банкрут. Сега има търсене и дневно се продават до 10-ина автомобила. Има и дни с по-ниски продажби, само че бизнесът се раздвижи. Македонските ни клиенти търсят немски коли – „ Голф”, „ Пасат”… малолитражни… Гърците залагат най-вече на „ Ауди” и „ Мазда”. Цените са разнообразни, в зависимот от годините и екстрите, само че един „ Голф” може да се продаде от 3000 лева до 5000 лева Аудита и мазди се търгуват за по 8000-10 000 лева.”, съобщи Ив. Петров.


Гръцки жител си купи два автомобила и чака за регистрация в КАТ – Дупница
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР