Бизнесът процъфтява за Пийт Хайд, собственик на коледните елхи на

...
Бизнесът процъфтява за Пийт Хайд, собственик на коледните елхи на
Коментари Харесай

Пандемията накарала много хора да изберат истинско дърво и пищна украса за празника

Бизнесът процъфтява за Пийт Хайд, притежател на коледните елхи на Trinity Street в Дорсет.

Всяка година той ръководи магазин в центъра на Дорчестър, с цел да продава дърветата, които отглежда.

Тази година, макар нуждата от обществено разграничаване и стерилизация на ръцете, както и затворени магазини, той към този момент продаде близо една трета повече дървета от нормалното за този миг през сезона.

И производителите на коледни елхи в Обединеното кралство споделят, че имат дохдоносна година.

„ Тази година всички са повече от всеки път решени да създадат фантастична Коледа “, споделя Пит. " Хората купуват дървета по-рано "

" Много клиенти споделят, че за първи път имат същинско дърво. "

Но единствено преди няколко седмици Пит бил угрижен, че клиентите ще купуват дърветата си в супермаркет или култивиран център. Като съществени търговци на дребно им е било разрешено да търгуват по време на блокирането, до момента в който на хора като него в началото не е било позволено.

Хедър Пари от Британската асоциация на производителите на коледни дървета (BCTGA) споделя, че няколко от нейните 320 членове споделят, че това са по-натоварени от когато и да било.

Фермите в Обединеното кралство нормално продават към осем милиона дървета всяка година. Тази година те предвиждат, че може да доближи до 10 милиона.

По-малко хора отиват в чужбина и има доста по-малки събирания, които се организират вместо огромни фамилни събирания, изискващи повече, по-малки дървета, дружно с по-малки пуйки.

И повече хора желаят миризмата навън и чувството, че вършат нещо „ достоверно “ тази година. Някои хора даже купуват в допълнение дърво тази година, споделя тя.

„ Домът ви е повече вашият палат - тази година повече от всеки път “, споделя тя. 

„ Моите клиенти на едро се обаждат, желаят още дървета, а аз получавам запитвания от хора, на които в никакъв случай преди не съм продавал. “

" Ние режем дървета всяка седмица - можем да направляваме скоростта, с която те излизат от полето. Не можем да направляваме скоростта, с която клиентите пазарят. "

Отглеждането на дървета от фиданки лишава до 10 години, тъй че той би трябвало да внимава да не изразходва прекалено много ресурси за идната година.

Г-жа Parry споделя, че вносът от Дания е бил отрицателно повлиян от нов вариант Covid-19, открит във ферми за норки в същия район, където порастват дърветата. На всичкото от горната страна, по-бавната обработка на пристанищата в Обединеното кралство, заради вируса, е предизвикала закъснения.

„ Ако желаете по-тънко дърво с прелестна миризма, изберете ела на Фрейзър или сребърна ела “, предлага продавач.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР