Бизнесът проправя пътя към обединението и Западните Балкани не са

...
Бизнесът проправя пътя към обединението и Западните Балкани не са
Коментари Харесай

Гюнтер Рабенщайнер: Бизнесът проправя пътя към обединението



Бизнесът проправя пътя към обединяването и Западните Балкани не са изключение от това предписание. Това съобщи президентът на Виенския стопански конгрес Гюнтер Рабенщайнер в изявление за " Хоризонт ".

" Тъй като обособените страни са дребни, мисля, че обединяването им в един стопански район е извънредно потребно. При това няма потребност да чакаме участието им в Европейския съюз, когато ще бъдат предмет на европейската районна политика. Това може да се случи още в този момент. За Виенския стопански конгрес трансграничното съдействие, мостовете сред обособените страни е значима причина за вложения във всички области като пътища, енергетика и търговия. Така на процедура тук имаме един обединен консолидиран пазар още преди участието в Европейски Съюз, който е зависим на общовалидни правила "

Виенският стопански конгрес е неправителствена организация, основана през 2004 година като българска самодейност, с цел да предизвиква икономическите връзки в Югоизточна Европа.

Цялото изявление с неговия президент Гюнтер Рабенщайнер ще излъчим в предаването „ Събота 150 “ с начален час 9:30 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР