Бизнесът прогнозира скок в цената на тока с между 15

...
Бизнесът прогнозира скок в цената на тока с между 15
Коментари Харесай

Бизнесът прогнозира скок на цената на тока за домакинствата

Бизнесът предвижда скок в цената на тока с сред 15 и 30 на 100 за семействата, в случай че цената на електричеството, което купуват на свободния пазар, продължава да пораства. Работодателските организации, които държат 82% от работните места в страната, подозират съществуването на картел при установяване на цените на свободния пазар сред производители и търговци на ток, което съгласно тях води до изкуствено повишение на цената. Затова и те възнамеряваха митинг на 27-и януари дружно със синдикатите.

Сега, макар че синдикатите вършат крачка обратно за митинга, от работодателските организации не са се отказали, само че го възнамеряват за началото февруари. В околните дни работодателите ще внесат сигнал в Комисията за защита на конкуренцията, която да откри има ли нерегламентирано договаряне сред производителите на ток и търговците на ток.

Васил Велев, ръководител на АИКБ: Цените спекулативно са нараснали, а няма съображение за подобен скок цените.Безспорно, този растеж в цените ще се отрази и на дребно създаваните артикули и артикули, несъмнено ще се трансферира и на контролирания пазар, като покачване на цените от първи юли.

Пламен Димитров, КНСБ: За нас митингът не е най-съществен, а час по-скоро решението на казуса, с или без митинг. Тъй като какво от това, че ще се съберем еди какъв брой си хиляди души на улицата на следващия ден. Има смисъл естествено да се стачкува, не споделям това, че няма смисъл, само че по-важно е да образуват съответните оферти.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР