Бизнесът предвижда догодина да се вдигнат средните заплати с поне

...
Бизнесът предвижда догодина да се вдигнат средните заплати с поне
Коментари Харесай

Бизнесът вдига заплатите догодина

Бизнесът планува следващата година да се вдигнат междинните заплати с най-малко двуцифрено число.
"През последните две години имаме двуцифрен растеж на средата работна заплата. Тази наклонност ще се резервира и през идната година " сподели ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща на работодателите и синдикатите при премиера Бойко Борисов.
Подчерта, че ще порастват заплатите на експерти и чиновниците с положителни познания и умения. Основните проблеми за по-значителен растеж на заплатите у нас са образованието и уменията, сподели още Домусчиев.
"Изказахме едни опасения пред държавното управление, че тези митинги, които вървят в страната от дребен брой хора, тъй като всеки може да види по малкия екран, на разнообразни места са се събрали по 30-40-50 индивида, са неприемливи. По мнение на КРИБ би трябвало да се вземат ограничения и това да не затруднява стопанската система и жителите. Не може да се блокират автомагистралите и да стопират нашите тирове, да стопират хората да се приберат в дома си ", сподели още Домусчиев.
Той бе безапелационен, че улицата не може да диктува какво става в страната. Смятам, че на страната й би трябвало непоклатимост, един длъжностен кабинет или избори сигурно няма да оказват помощ за увеличението на приходите на хората и за растежа на нашата стопанска система, тъкмо противоположното, бе безапелационен той. От КРИБ насочиха обръщение към всички политически партии да престанат с популизма за повдигането на приходите, тъй като има заложени доходи в хазната.
От синдикатите желаеха скок на заплатите с най-малко 12-15%.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР