Бизнесът понася големи загуби и от четвъртък сутринта много летуващи

...
Бизнесът понася големи загуби и от четвъртък сутринта много летуващи
Коментари Харесай

Изплашени туристи бягат от полуостров Халкидики

Бизнесът понася огромни загуби и от четвъртък сутринта доста летуващи – най-вече от Балканите, поемат назад. Сред аргументите да съкратят отпуската си е и това, че по курорти и плажове мощно е потърпевша инфраструктурата, написа "Труд ".

Около 80% от региона е останал без ток тази заран. За семействата и за бизнеса казусът се утежнява от това, че от 23 часа нощес хладилници и фризери с храна и артикули нямат зареждане.

Прогнозите са, че до петък сутринта би трябвало на всички места да има ток, само че не е изключено проблемите да продължат и до събота, защото на Касандра ситуацията е най-сложно.

Докато се прави оглед и разказване на вредите, към този момент са отпуснати първите 500 000 евро помощни средства от Атина.

Седем души починаха при мощна стихия, която се развихри в сряда вечерта в Гърция, в известния туристически регион Халкидики. Сред жертвите има и 2 деца. Ранените са повече от 100.

Стихията, съпроводена от мощни ветрове, дъжд и градушка е изкоренила дървета, има и отнесени покриви и коли. За доста българи се наложи да пресечен почивката си. В курорта Неос Мармарас към момента няма ток, а през днешния ден бе спряна и водата.

На изходните пътни артерии на Халкидики са установени тапи от коли с туристи, които се изнасят от полуострова. По данни на българското консулство в Солунняма потърпевши при бурята българи.

Обявено бе изключително състояние на Халкидики.

Силната стихия, която отнесе Северната част на Халкидики, е била провокирана от мощен циклон, който за доста малко време, заздравен от мощно загрятия въздух над морето и сушата, връхлита полуострова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР