Бизнесът няма думата, когато става въпрос за назначението на посланици.

...
Бизнесът няма думата, когато става въпрос за назначението на посланици.
Коментари Харесай

Даниел Митов: В много държави срещите с политиците не са на четири очи

Бизнесът няма думата, когато става въпрос за назначението на посланици. Това отбляза някогашният външен министър Даниел Митов  Даниел Митов Даниел Митов е роден на 4 декември 1977 година в град София. Завършва СУ „ Климент Охридски “, във връзка свадите към президентството и предприемача Пламен Узунов за лобирането за посланици в други страни.

По тематиката някогашният посланик посочи пред БНР, че от дълго време се следи неприятно междуинситуционално взаимоотношение сред президентството и Министерство на външните работи. По думите му, постоянно има дисбаланс, който се дължи на това, че президентът не е от партията, която съставлява държавното управление. Митов сподели, че той работил добре с президента Росен Плевнелиев, да вземем за пример.

Бившият министър разяснява също, че няма ясна позиция по назначението на посланици. Според Митов фамилиарничето сред бизнеса и политиците не е добре.

"Трудно е за публиката да оцени по кое време, какви решения се взимат, въз основата на какви връзки. Тия проблеми изникват всеобщо. Регулирането на връзките е един от въпросите, които законодателят би трябвало да вземе съществени ограничения ", счита той.

"В доста страни графикът на политиците е обществен, разгласява се всекидневно, а самите срещи не се организират на четири очи и постоянно се водят паметни мемоари, протокол, това е паметта на страната, на иституциите ", акцентира още Митов.

Заради Бобоков на следващия ден Бойко Борисов е извикан на разпит в спецпрокуратурата

Конкретно по случая Бобоков някогашният първи посланик уточни:

"Голямото съмнение доста постоянно е, че той, господин Бобоков се е опитал да подскаже кои биха били за него хората на посланически позиции, с които той би могъл да работи, с цел да може неговият бизнес да се употребява с избрана доза увеличено внимание от страна на въпросните посланици в съответните страни ".

Митов изясни, че посланиците имат право да оказват помощ на бизнеса в чужбина, само че освен на един, а на всички.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР