Бизнесът не разполага с ресурси за дълъг период на престойБългарския

...
Бизнесът не разполага с ресурси за дълъг период на престойБългарския
Коментари Харесай

БСК настоява за свикване на Икономически кризисен щаб

Бизнесът не разполага с запаси за дълъг интервал на престой

Българския бизнес е пред неопределеност – какво да прави с служащите и чиновниците си
(снимка: CC0 Public Domain)

Въпреки големия поток от информация, българският бизнес е подложен в обстановка на висока степен на неопределеност от началото на рецесията, подбудена от C ovid-19, сигнализира Българската стопанска камара.

БСК показва няколко неизвестности за бизнеса

Всички тези неизвестности слагат българския бизнес пред най-голямата неопределеност – какво да прави с служащите и чиновниците си? Колко време при тези условия може да си разреши да изплаща хонорари и осигуровки? На какъв брой хора? Да редуцира ли хора? Колко? Кои?

Българският бизнес не разполага с запаси, които да му разрешат незнайно какъв брой дълъг интервал на престой. В тази връзка, БСК упорства незабавно да бъде образуван и призован Икономически спешен щаб , който в незабавен порядък да създаде съответни механизми и ограничения за директна поддръжка на българските компании.

БСК упорства също ръководещите ясно да обяснят на обществото какви вреди търпят българските компании , без да ги дели по величина, браншове, райони или някакъв различен принцип, тъй като всички са мощно пострадали, а в последна сметка – губещ ще бъдат фискът и страната.

Предвидените досега ограничения да не бъдат ограничавани до избрани браншове, а да се отнасят еднообразно за всеки български шеф , е друго предложение на БСК.

Камарата предлага също като ефикасна антикризисна мярка, която да даде глътка успокоение на българския бизнес, целева държавна дотация за всяко наето лице в действителния бранш, в размер на една минимална работна заплата (610 лева.), плюс дължимите осигурителни вноски (и от работодателя, и от работника).

„ Даваме си сметка, че националните запаси на България са несъизмерими с тези на водещите стопански системи в света, само че сме уверени, че е по финансовите сили на страната ни да приложи образеца на другите европейски страни, които мислят за икономическото си възобновяване с тъкмо толкоз висока степен на съвестност и отговорност, колкото и за обезпечаването на публичното здраве ”, показват от БСК.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР