Бизнесът на Huawei безсъмнено ще бъде засегнат от новото ограничение

...
Бизнесът на Huawei безсъмнено ще бъде засегнат от новото ограничение
Коментари Харесай

Huawei: Оцеляване е ключовата дума за нас сега

Бизнесът на Huawei безспорно ще бъде обиден от новото ограничаване на Вашингтон, което лимитира продажбата на полупроводници на китайския софтуерен колос.

Настоящият ръководител Guo Ping съобщи пред анализатори и публицисти, че компанията към момента няма евентуално решение на тежката обстановка, само че изрази убеденост, че " скоро " такова ще бъде открито.

По-рано от компанията обявиха, че Съединени американски щати се възползва от личната си мощност в софтуерната промишленост, с цел да унищожи задгранични компании. И това единствено ще подкопае доверието на интернационалните компании в щатските технологии и вериги за доставки.

Huawei акцентира още, че през предходната година компанията е купила съставни елементи от американски снабдители за $18,7 милиарда И ще продължи да го прави, в случай че Вашингтон ѝ разреши.

От изнесените по време на събитието данни излиза наяве, че е нараснала разноските за ресурси от съставни елементи със 74% до 167,4 милиарда юана ($23,5 млрд.), а разноските за развойна активност са се повишили с 30% до 131,7 милиарда юана ($18,5 млрд.) Компанията е пренаписала и 60 млн. линии код и е вложила над 15 хиляди човекогодини в развойна активност, с цел да се оправи с пречките, които слагането ѝ в " черния лист " на Съединени американски щати сътвори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР