Бизнесът на беглеца от правосъдието Евелин Банев – Брендо в

...
Бизнесът на беглеца от правосъдието Евелин Банев – Брендо в
Коментари Харесай

АБСУРД: ГЕРБ дали пари на Евелин Банев – Брендо за борба с… Covid кризата

Бизнесът на беглеца от правораздаването Евелин Банев – Брендо в България се разраства и носи от ден на ден облаги в рецесията, освен това с рамо от страната по времето на ГЕРБ.

Кокаиновия крал е наказан у нас, в Румъния и Италия за трафик на дрога и пране на пари, написа „ Филтър ”. Издирва се от 2016-а. 5 години по-късно Брендо бе задържан не къде да е, а в Украйна, за което у нас заяви първо Narod.bg.
 Босът от Тополовград бе хванат в Украйна, само че бързо-бързо излетя на независимост
Тогава се оказа, че Евелин Банев има украински паспорт, което му оказа помощ да го пуснат от ареста, макар оранжерията с марихуана, която служителите на реда в Киев откриха в къщата му.

В момента евентуално топ мафиотът се намира в Турция, за което още веднъж първо Narod.bg писа.

В същото време следеният от него бизнес с недвижими парцели за стотици милиони се развива във възходяща посока. Многобройните му компании изкупуват жилищни комплекси, строят и стопанисват нови хотели, усвояват пари от обезщетения поради ковид.

И всичко това единствено през последните две години, до момента в който босът в сянка е търсен от три страни, които би трябвало да го вкарат в пандиза.

Какво включва през днешния ден империята на Брендо

Една от най-успешните му покупко-продажби е обвързвана с неговата компания „ Пропърти Груп България “ АД, с която купи хотел „ Рила “ от Васил Божков две години преди хазартният необут да избяга в Дубай поради следствието против него.

Тогава Евелин Банев от дълго време беше в неопределеност поради получените присъди. Формална връзка на компанията с него няма, само че тя е обществена загадка и ясно проличава посредством шефовете й.

Същата „ Пропърти Груп България “ има парцели за стотици милиони, а една от последните й придобивки е голям жилищен комплекс в столичния кв. „ Манастирски ливади ”. Сделката е от лятото, а вложител е компанията „ Жаде 2 “. Тя е била благосъстоятелност на предприемача Емануил Лазаров, прочут като Емо Негъра. Точно от него компанията на Брендо купува обекта, който в този момент се строи и ще бъде подготвен през 2024 година
 Емо Негъра
Лазаров нашумя през август 2019 година, когато няколко здравеняци влязоха в неговия бар „ Бесо ” и го изпочупиха След публикувани фрагменти от записи на охранителните камери нападателите бяха оповестени за търсене, а по-късно се предадоха в полицията.

Тогава беше арестуван и съдружникът на Емо Негъра Красен Кръстев, който с изключение на с вложения в парцели се занимава и с хазарт. Между двамата настъпил раздор поради пари от общия им бизнес.

Лазаров продава обекта си в „ Манастирски ливади ” на Брендо в разгара на рецесията и покачващите се цени на строителните материали. Според източници на „ Филтър ” не е имал опция да го довърши и по тази причина го е продал на огромната компания, следена от Кокаиновия крал. Сега по обекта се работи и към този момент има предложения на зелено за продажба на жилища и офиси.

Междувременно и в бизнеса на Евелин Банев настъпват промени, изключително измежду шефовете на фирмите му. На 16 септември дългогодишната му доверена бизнес дама Яна Хадам, която другояче е дизайнер, е заменена като шеф на хотел „ Рила “, платен от Божков.

Реклама

Новата му фаворитка е Анна Церовска, която няма бизнес история, с изключение на с Брендо. Церовска е заменила Хадам като шеф и в компанията майка „ Пропърти Груп България “, влиза и в съвета на шефовете на разрастващата се компания.

За Брендо е известно, че с изключение на хотел „ Рила “ има и различен, който е на бул. „ Витоша “, както и туристическия комплекс „ Оазис “ в Лозенец.

Инвестициите на Брендо обаче не стопират дотук. В момента се строят още два огромни комплекса от негови компании в София. Апартаменти и офиси от тях се продават на зелено. Единият е в местността Камбаните до Околовръстното шосе – „ Оазис Резиденс София “, ситуиран на 33 декара. Инвеститор е „ Флавия “, която е благосъстоятелност на „ Пропърти Груп България “ АД.

Според офертите комплексът ще получи акт 16 през декември 2023 година. Други от постройките към този момент са подготвени и са изкупени. Другият комплекс на „ Флавия “ е в местността Детски град до Панчарево. Там жилищата са оповестени на зелено за към 280 хиляди евро.

За 480 хиляди евро друга негова компания – „ Банско Сънрайз “, продава имот от 4 декара в туристическия град, покрай кабинковия въжен превоз. Брендо го купи, когато още не се криеше от правосъдната система. Като продавач е посочен Иво Андонов, който е шеф на няколко свързани с Кокаиновия крал компании.

Освен в София обаче Брендо има бизнес и по морето. Добре прочут е туристическият му комплекс „ Оазис “ в Лозенец, който държи посредством компанията „ Интербилд “. Формално Евелим Банев няма директна връзка с компанията майка, коя го е благосъстоятелност на кипърската офшорка „ Баландра Холдинг Лимитед ”.

„ Интербилд “ е учредена през 2004 година под името „ Пи Еф Ю Кънстръкшън “ от убития през 2005 година Константин с Дишлиев и от Симо Карайчев.
 Симо Карайчев е доведен брат на Брендо
Първият е и зет на Брендо, а вторият му доведен брат. Мениджърите на комплекса в Лозенец до един са доближени на Банев. Самият той има апартамент там, а сякаш някогашната му брачна половинка Моника Добринова и други членове на семейството са действителните шефове, когато той отсъства.

„ Оазис “ може да се похвали с цялостни хотели и заведения през миналото лято. За разлика от 2020 и 2021 година, когато в страната върлуваше КОВИД-19. Но „ Интербилд “ на беглеца Брендо и тогава съумява да се оправи.
 Морската перла на Брендо – „ Оазис “, е получила помощ от третия кабинет на ГЕРБ за справяне с Covid кризата…
На 2 март 2021 година, когато на власт към момента е третият кабинет на Бойко Борисов (оставката на шайката бе гласувана на 16 април 2021-а, б.ред. ), компанията получава безплатна финансова помощ от страната поради пандемията, сочат регистрите на институциите. Тя е по програмата за поддръжка на дребни и междинни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от ковид.

Това, което е известно единствено в лимитирана бизнес среда, е, че Брендо е притежател на различен огромен хотелски комплекс по Черноморието. Той е в Слънчев бряг, а компанията, която го стопанисва, е „ Грийн Коуст Ризорт “. Тя пък е благосъстоятелност на същата „ Интербилд “.

Хотелът е на 700 метра от плажа в центъра на най-големия ни курорт. Гостите се радват на басейни, питейни заведения и доста други екстри. На уеб страницата на хотела пък обилно се популяризират другите свързани с Брендо хотели – „ Рил ” “, „ Ле фльор “ на бул. „ Витоша “ и „ Оазис “ в Лозенец.

Изчисленията демонстрират, че всички директно свързани бизнеси на Брендо имат стотици милиони оборот годишно и публично десетки милиони облага.

Това обаче са единствено част от фирмите, чието начало може да се наблюдава и да се стигне до името му. Според осведомени империята му има още доста разклонения, които се ръководят от доверени мениджъри и адвокатски адвокатски фирми, а собствеността им е скрита със комплицирана плетеница от офшорки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР