Бизнесът иска субсидии за студентиНаучната и развойната дейност да бъдат

...
Бизнесът иска субсидии за студентиНаучната и развойната дейност да бъдат
Коментари Харесай

Освобождават науката от данъци

Бизнесът желае дотации за студенти


Научната и развойната активност да бъдат освободени от налози, предлага Министерство на стопанската система. Екипът на ведомството към този момент създава ограничения по какъв начин да се направи това, заяви министър Емил Караниколов на среща с браншовите работодателски организации на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

На нея Караниколов показа опциите за поддръжка на Регионални иновационни центрове. “Процедурата за основаване на районни иновационни центрове ще даде опция да създадем нужната синергия сред бизнеса и науката. Целта е да бъдат основани сдружения от най-малко три предприятия и най-малко една научна организация. Призовавам ви да бъдете по-активни при кандидатстването, защото без просвета няма по какъв начин да има бизнес. ”, съобщи министърът.

От АИКБ желаеха взаимни дейности сред всички заинтригувани страни за повишение на привлекателността на основни за стопанската система специалности, по които се чака сериозен дефицит на фрагменти в идващите години. Бизнесът желае да се отпускат стипендии на учениците от тези специалности, както за образование, по този начин и месечна прехрана, само че при условия, че за избран интервал от време работят в България или за българска компания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР