Бизнесът иска отсрочка, за да изпълни новите изисквания за смяна

...
Бизнесът иска отсрочка, за да изпълни новите изисквания за смяна
Коментари Харесай

Бизнесът недоволства от смяната на касовите апарати! Иска отсрочка

Бизнесът желае пролонгация, с цел да извърши новите условия за промяна на касовите апарати и софтуера. 

До края на март компаниите няма да съумеят да проработят съгласно разпоредбите, които ще разрешат на приходната организация да получава информация за продажбите в действително време.

Софтуерът на бензиностанциите би трябвало да проработи от април по този начин, че на касовата записка да се виждат с изключение на цената на горивото и размерът на Данък добавена стойност и акцизът. Това ще донесе нови разноски на бизнеса, който ще трансферира тежестта и към потребителите. За Младен, който харчи към 200 лв. за гориво на месец това е неприятна вест:

" Като си купите една баничка на нея написа ли баничката с какво е направена на касовата записка. В България доста хора не ги интересува  горивото, въпросът е да го сипват по-евтино ", показва пред бТВ, Младен Костадинов.

От Петролната и газова асоциация споделят, че няма да са подготвени в период с новия програмен продукт,  още повече че от юли ще би трябвало да имат и напълно нови фискални системи.

" Това са неща, които наподобяват много лесни за разписване, само че са извънредно сложни от софтуеърна позиция ", отбелязва Светослав Бенчев.

От стопанската камара регистрираха, че едвам 2% от фирмите ще се оправят с новите условия.

" Говорим за внедряване на данни, образование на личен състав, а да не приказваме не на последно място, че това е една голяма инвестиция, която би трябвало да създадат ", изясни и Станислав Поптончев.

" Ако се откри, че фактически няма да съумеят да се оправят, можем да проявим еластичност. Ако се окаже, че не могат да се оправят. Защото не можем да рискуваме комерсиалния оборот ", уточни министърът на финансите.

Бизнесът продупреди още, че новите правила основават и доста проблеми, които би трябвало да бъдат изчистени.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР