Бизнесът иска да има възможност да работи с по-евтини суровини,

...
Бизнесът иска да има възможност да работи с по-евтини суровини,
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Невъзможно е газът от САЩ да е по-евтин от руския

Бизнесът желае да има опция да работи с по-евтини първични материали, в това число природен газ и едва го интересува от кое място тъкмо идва газът. Това стана ясно от думите на предприемача Красимир Дачев в изявление в предаването " Здравей, България " на Нова телевизия.

" Старите хора са споделили: " Преди да развалиш един бунар, изкопай нов ". Но не би трябвало да спираш тази тръбичка. Мен ме интересува да имам на ниска цена газ. Много е смешно, когато политици стартират да вършат бизнес. Те стартират да го моделират и политизират. Това е неприемливо на никое място по света ", разяснява Дачев, който е зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

Що се отнася до оповестения импорт на полутечен газ от Съединени американски щати през юли, съгласно Дачев, не е допустимо цената му за потребителите у нас да бъде по-ниска от тази на съветския тръбен газ, изключително като се имат поради транспортните и други разноски.

По думите на Дачев, Министерството на енергетиката е в " клещи " сред Министерството на финансите и Народното събрание. " Така че те не са в положение повече да финансират със дотациите. През май ще бъде за последно ", акцентира Дачев.

Дачев разяснява, че със скъпите енергоносители бизнесът се " обезкървява " и става неконкурентноспособен на интернационалните пазари. " Голямата беднотия към този момент е пристигнала, стопанската система е обезкървена. Когато обезкостиш нея - следват хората ", сподели още предприемачът.

Енергийни специалисти пък разясниха през днешния ден, че надали е допустимо на държавно равнище в Съединени американски щати да се договарят цени на втечнения газ, защото това зависи от частните компании, извършващи доставките с танкери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР