Бизнесът има нужда от 327 хил. квалифицирани работници. Това показва

...
Бизнесът има нужда от 327 хил. квалифицирани работници. Това показва
Коментари Харесай

Бизнесът спешно се нуждае от...

Бизнесът има потребност от 327 хиляди квалифицирани служащи. Това демонстрира изследване на Агенцията по заетостта.

Най-търсени са фрагменти за хранително-вкусовата индустрия, машинни оператори, строители, шивачи, охранители и готвачи. Малко над 70 хиляди пък са нужните експерти с висше обучение.

Най-голяма потребност има от учители, медицински сестри, лекари и машинни инженери. Необходими са и към 80 хиляди служащи без подготовка.

Проучването демонстрира, че 8 от 10 работодатели оферират непрекъснат трудов контракт и цялостен работен ден. Съответно те търсят механически грамотни, дисциплинирани чиновници с умения за работа напрегнат и знания по непознати езици.

78% от работодателите в страната са показали, че изпитват усложнения при обезпечаване на фрагменти, като дефицитът е максимален за машинни оператори, продавачи, програмисти и строители.

Секторът, който ще търси най-вече експерти с висше обучение през идващите 3 до 5 години остава „ Държавно ръководство, обучение, филантропично здравеопазване” – близо 50 хиляди души. В промишлеността почти еднообразно е търсенето на специалности по информатика, стопанска система, администрация и ръководство
.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР