Бизнесът и правителство изразиха обща позицията 'за" въвеждането на тол

...
Бизнесът и правителство изразиха обща позицията 'за" въвеждането на тол
Коментари Харесай

Отлагат пускането на тол системата

Бизнесът и държавно управление показаха обща позицията 'за " въвеждането на тол системата, като най-справедливия метод за възстановяване на пътищата. Това оповестиха представители на браншови организации след среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет.

Реалните проби щели да стартират от 16 август, стана ясно по време на брифинг в държавната постройка. Първоначалната концепция бе тестовият интервал към този момент да е в ход, а на 16 август тол системата да бъде въведена в употреба. Ако тестванията продължат три месеца, това значи, че тол таксуването ще се случи през зимата.

Регионалният министър Петя Аврамова заяви, че в закона е записано, че тол системата би трябвало да бъде въведена на 16 август, по тази причина ще се стигне и до промени в норматива. В това време товарните транспортни средства ще продължат да заплащат винетки.

По думите ѝ на постоянни срещи с бизнеса ще бъдат разисквани тол цените и обсега на републиканската пътна мрежа. По втората тематика има различия, като последното предложение на районното ведомство бе към 55% от пътната мрежа да бъде толувана. Евентуални промени ще бъдат оповестени след тестванията, уточни Аврамова.

Строителният министър изясни, че дефицитът на средства за "удовлетворяване на всички претенции за по-добри пътища " е 600 млн. лв..

Най-рано тол системата може да бъде пуснат през ноември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР