Бизнесът и обществото все още не са информирани дали има

...
Бизнесът и обществото все още не са информирани дали има
Коментари Харесай

Бизнесът иска Петков да каже дали има дългосрочен договор за газ

Бизнесът и обществото към момента не са осведомени дали има подписани съглашения за дълготрайна доставка на природен газ от различни на „ Газпром “ снабдители. Това се споделя в писмо на Добри Митрев, ръководител на УС на БСК и на АОБР, до премиера Кирил Петков.

Той напомня, че държавното управление е оповестило, че „ Булгаргаз “ ЕАД е закупил два танкера, които са задоволителни да задоволят търсенето в страната до края на юни 2022 година

„ От държавното управление беше дадена и информация, че се търси дълготрайно решение за гарантиране на доставките. Понастоящем, обаче, бизнесът и обществото към момента не са осведомени дали има подписани съглашения за дълготрайна доставка на природен газ от различни на „ Газпром “ снабдители “, акцентира Митрев.

Той прикани държавното управление да разгласи на какъв стадий са възможни договаряния за доставка на природен газ, тъй като е извънредно значимо да се знае дали те са обезпечени освен за юли 2022 година, само че и в дълготраен порядък.

Тази заран ръководителят на КЕВР съобщи, че не знае да има подписан контракт за доставка на газ от Съединени американски щати. По думите му подобен документ би трябвало да мине за утвърждение от комисията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР