Бизнесът е все още изправен пред риск от "твърд" Брекзит

...
Бизнесът е все още изправен пред риск от "твърд" Брекзит
Коментари Харесай

Мишел Барние: Все още има риск от твърд Брекзит в края на 2020 година

Бизнесът е към момента изправен пред риск от "твърд " Брекзит в края на годината, като се има поради късото време за договаряне на бъдещите търговски връзки сред Англия и Европейския съюз, съобщи през днешния ден основният европейски договарящ Мише Барние, представен от Ройтерс.
"Тези договаряния не са елементарни, защото в края на тази година Англия напуща, по неин избор, единният пазар и митническият съюз ", уточни Барние на взаимна конференция с ирландския министър председател Лео Варадкар.
"Ако нямаме съглашение, това няма да бъде нормална бизнес процедура и опазване на статуквото, като в този случай ще бъдем изправени пред ръба на скалата, изключително във връзка с двустранната търговия " предизвести той.
Ирландският министър председател пък означи, че Европейски Съюз ще се възползва от комерсиалните договаряния с Обединеното кралство.
"Ние в Европейски Съюз имаме население и пазар от 450 милиона души, до момента в който за Обединеното кралство е към 60 милиона ", уточни Варадкар пред Би Би Си, когато беше запитан коя страна, съгласно него, ще има преимущество в идната търговски диалози, отбелязвайки, че Европейският съюз има "по-силен екип ".
Той също уточни, че "би бил мъчно " да се реализира сключване на комерсиално съглашение сред Обединеното кралство и Европейски Съюз до края на годината, поставяйки под въпрос предходни изказвания на английския министър председател Борис Джонсън, само че акцентира, че единният блок ще работи "ден и нощ ", с цел да се случи това.
Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз на 31 януари, след което ще би трябвало да контракти нови търговски връзки със съюза до края на 2020-а година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР