Бизнесът е в очакване да разбере ще бъде ли удължена

...
Бизнесът е в очакване да разбере ще бъде ли удължена
Коментари Харесай

Бизнесът в очакване на удължаване на компенсациите за ток

Бизнесът е в очакване да разбере ще бъде ли удължена компенсацията за скъпата електрическа енергия, която употребяват предприятията.

180 български и задгранични предприятия има в индустриалната зона на Пловдив. В тях работят над 35 000 чиновници. В дружество за произвеждане на нитрилни ръкавици главният метод на произвеждане е с ток.

Според изпълнителния шеф Антон Петров сред 60 и 180 000 лв. е сметката за ток на месец на предприятието. " Последният месец беше 80 000. Помощта от страната ни дава опция за дълготрайни решения. Търговското ни салдо към момента е негативно, би трябвало да подтикваме производството. Антикризисната мярка би трябвало да работи до момента в който пазарът не стане справедлив и няма външнополитически обстоятелства. Ще бъде извънредно мъчно без нея. Държавата компенсира високата цена на тока с 40 до 60% ", изясни той.

По думите му от началото на 2022 година предприятието работи по различни източници на сила. " Увеличаване на работната заплата не съставлява компликация. Ще изчакаме началото на годината и ще създадем оптимално вероятното ", показа Петров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР