Бизнесът е скептичен към Джонсън, когото смята за ненадежден Големите

...
Бизнесът е скептичен към Джонсън, когото смята за ненадежден Големите
Коментари Харесай

Големите британски бизнеси не искат Борис Джонсън за бъдещ премиер

Бизнесът е песимистичен към Джонсън, който счита за обезсърчителен

Големите английски бизнеси не са удовлетворени от опцията Борис Джонсън - някогашният външен министър и любимец за правоприемник на Тереза Мей, да стане министър председател. Тяхното желание е за неговия съперник - министъра на околната среда Майкъл Гоув, защото се тормозят, че Джонсън може да докара страната до Brexit без договорка.

Изследването на Financial Times е направено измежду десетина водещи шефове на компании, множеството от които избират Гоув. Председателят на застрахователя Prudential Пол Мандука го разказва като " очевидния избор " за правоприемник на Тереза Мей, който ще успее да приключи договорката за Brexit. Докато неизпълнителният ръководител на инженерната група Meggitt Найджъл Ръд разказва Джонсън като " някой, който изобщо не има честен компас ". Ръд чака някогашният външен министър да завоюва конкуренцията за поста на Мей и показва, че единствената му вяра е в способността на Джонсън да " завие във всяка една посока, откакто бъде определен ".

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Обтегнати връзки

Отношенията сред бизнеса и Джонсън са обтегнати след информацията, че някогашният външен министър е отхвърлил терзанията на компании по отношение на Brexit с коментара " Бизнесът да върви по дяволите ". Оттогава Джонсън се пробва да овладее вредите, като неотдавна съобщи, че ще поддържа " основателите на благосъстояние и бизнесите, които вършат вероятни вложенията ".

Но бизнесът остава песимистичен към един претендент, който счита за обезсърчителен. Висш представител на Лондонското сити споделя: " С способен екип към него Борис може да бъде допустим. Но той е изцяло безсрамен и има огромен риск да бъде злополучие за ситито. "

Няколко участници в проучването на Financial Times показват, че Гоув има най-големи шансове да реализира договорка за Brexit или да свика втори референдум, който може да анулира английското овакантяване на Европейски Съюз. " Майкъл Гоув е очевидният избор, откакто има по-голяма политическа еластичност ", декларира Мандука.

Европейски Съюз остава безапелационен

Голяма част от претендентите за поста на Мей дават обещание по-благоприятни условия за английското излизане от съюза от контрактуваните до момента. Но немският министър по европейските въпроси Михаел Рот разяснява, че Европейски Съюз и неговите страни членки нямат подготвеност да предоговорят договорката за Brexit, който и да бъде идващият английски министър председател. Министърът акцентира, че претендентите за правоприемник на Мей би трябвало да имат това поради, когато дават предизборни обещания. " Не можем да бъдем изнудвани. Не виждам предпочитание договарянията да стартират изначало ", споделя Рот пред Reuters.

Същевременно Европейската комисия обнови своите изключителни проекти при положение на Brexit без договорка. И разгласи, че европейските страни, компании и жители би трябвало да се приготвят за този сюжет. Но успокои, че приготовленията за неподходящия вид " остават съответни и годни за задачата ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР