Бизнесът e съпричастен към служителите си с деца-ученици. Такъв извод

...
Бизнесът e съпричастен към служителите си с деца-ученици. Такъв извод
Коментари Харесай

Една четвърт от фирмите дават на служителите с ученици финансов стимул

Бизнесът e съпричастен към чиновниците си с деца-ученици. Такъв извод вършат от Българската търговско-промишлена палата, демонстрират резултати от анкета на bTV във връзка първия образователен ден.

На въпрос - ще подкрепите ли финансово ваши служащи, които имат възпитаници през тази година, болшинството дават отговор, че не плануват такава помощ. Но 27% от компаниите въпреки всичко са планували за родителите на възпитаници или пари, или други дарове.

От тези, които плануват някакъв тип финансов бонус поради началото на образователната година, максимален % считат да дадат до 50 лв. за възпитаник (60%). 10% от компаниите, които плануват " подарък " за родителите ще дадат над 100 лв.. Между 50 и 100 лв. ще дадат 30% от фирмите, които изобщо обмислят подарък.

26% от компаниите, взели участие в анкетата, оферират гъвкаво работно време за чиновниците с деца. Сред тях най-честа процедура е да се даде опция за започване на работа по-рано и надлежно по-ранен завършек на работния ден.

Също по този начин, чиновници с деца-ученици могат да излязат при нужда по време на работа, а работодателите се отзовават позитивно и на заявките за отпуск, споделят още от БТПП. Но по-малко от 5% от чиновниците с деца са поискали отпуск за първия образователен ден в 61% от компаниите, взели участие в анкетата.

Редактор: Деница Райкова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР