Бизнесът е одобрил предложението на синдикатите да има допълнителен 20-дневен

...
Бизнесът е одобрил предложението на синдикатите да има допълнителен 20-дневен
Коментари Харесай

Невероятна новина за всички родители, останали без отпуска заради К-19

Бизнесът е одобрил предлагането на синдикатите да има спомагателен 20-дневен годишен отпуск за 2020 година за родители, които са изчерпали отпуската си и имат дете до 14 година Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров пред bTV след края на онлайн съвещанието на Съвета за тристранно съдействие.

Според анкета на БСК задържането на личния състав е най-трудно за бизнеса в условия на рецесия
"За отпуската чакаме финансовият министър да каже "да ", общественият министър е склонен ", добави Димитров.

По 2/3 от обсъжданите ограничения за ограничение на икономическите последствия от COVID-19 е реализирано единодушие сред страната, бизнеса и синдикатите, сподели още Димитров.

Президентът на КНСБ се спря и на обезщетенията за непреки разноски на въглеродните излъчвания като неотложна мярка за подкрепяне на промишлеността в изискванията на рецесия.

"Тези 30 млн. лева, които ги чакаме да влязат на второ четене в Народното събрание, законопроектът увисна във въздуха, тъй като нямаше единодушие от ръководещата партия - остана на трупчета. Сега се дава единодушие от Министерството на стопанската система и Министерството на околната среда и водите ", посочи Димитров.

По още една значима тематика е реализирано единодушие сред синдикати и бизнес - минималното обезщетение за безработица. Управлението обаче към момента не са дали зелена светлина. Очаква се в края на май да има позиция и на Министерството на финансите.

"Ние се разбрахме да търсим приложение на общия принцип - бизнесът не е доста податлив да отидем на 17 лв. непосредствено от сегашните 9 лв. дневно. Това е нашето предложение или 60% от сегашната минимална заплата. Бизнесът е склонен на 60% ", сподели президентът на КНСБ.

По думите му, в случай че предлагането влезе в действие, няма да има оптимално и минимално обезщетение за безработица, а по отношение на осигурителния си приход всеки чиновник да получава 60% от сумата за обезщетение.

Обсъждан е и вид за бранш "Туризъм " да има по-голяма финансова поддръжка по схемата 60 на 40.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР