Бизнес за повече от 530 милиона лева се развива в

...
Бизнес за повече от 530 милиона лева се развива в
Коментари Харесай

Половин милиард лева налети в зона Божурище

Бизнес за повече от 530 милиона лв. се развива в държавната индустриална зона в Божурище. Да развиват производства и хранилища са подписали контракти 35 вложители с 1600 служащи, излиза наяве от писмен отговор на икономическия министър Емил Караниколов на депутатски въпрос, прецизира в. Монитор.

Значителна част от тях идват от отворилия през 2019 година дистрибуционен център на търговец на мебели, който е най-големият на Балканите. Компанията вложи в него 200 млн. лева

Едни от последните продажби в зоната край столицата са на българската компания за бяла и черна техника “Зора”, която влага 17 млн. лева и обезпечава 33 работни места, както и на друга компания за продажба на мебели, която влага 15 млн. лева

В зоната в Бургас вложители са подписали с страната предварителни или дефинитивни контракти за осъществяване на планове. Общата им стойност е за 75 млн. лв., обезпечените нови работни места са 726. Индустриалният парк ще бъде уголемен с 600 дка посредством апортирани нови държавни и общински терени.

На Дунава страната също желае да основава зона за бизнес. Видин търси вложители, които да закупят терени. На територията на зоната край Русе работят 50 компании наематели, от които 5 развиват произвеждане. Заетите лица са към 300. В момента се водят договаряния с корейска компания от хранително-вкусовата индустрия. Там към този момент оперира австрийска компания от същата сфера, която желае да разшири производството си, както и дружество, което създава 80-тонни самоходни мобилни кранове.

Бившата Свободна зона – Свиленград към този момент е под ръководство на дъщерна компания на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД (НКИЗ), която ръководи държавните паркове. Така се цели излекуване и търсене на вложители.

600 000 лв. е първата инвестиция в Индустриална зона Телиш , към този момент е подписан прелиминарен контракт, като ще бъдат основани първите нови работни места.

НКИЗ има и други терени, които занапред развива, край Стара Загора, Карлово и Кърджали . За “ Загоре ” към този момент има деклариран инвеститорски интерес. Първата копка за построяването на инфраструктура там беше направена, като планът се осъществя взаимно с общината. НКИЗ спомага за намиране на вложители и на другите общини, да вземем за пример през август е подписан меморандум за съдействие с община Сливен , НКИЗ оказва помощ и на Враца .
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР