Бизнес страниците на The Guardian са по-добър индикатор за посоката

...
Бизнес страниците на The Guardian са по-добър индикатор за посоката
Коментари Харесай

Вестникът бие пазарите при прогнозата за икономиката

Бизнес страниците на The Guardian са по-добър знак за посоката на стопанската система от финансовите пазари, демонстрират резултати от изследване на централната банка на Англия, представено от Reuters.

В продължение на няколко години Bank of England е събирала данни за броя на използването на положителни думи и изрази в журналистическите материали като " напредък " и по-мрачни такива като " криза ". И резултатът е, че анализът на употребяваните думи дава малко по-добра прогноза за бъдещето пред стопанската система от цените на акциите - само че по-малко от месечните изследвания измежду бизнеса и семействата.

The Guardian, ляв ежедневник, е определен за изследването, защото е безвъзмезден и елементарен за събаряне. Включването на повече медии може да усъвършенства резултатите, считат от централната банка.

Месечните показатели на индустрията и изследването на GfK измежду потребителите остават най-полезните знаци за установяване на икономическия напредък на Англия за идващите сред един и три месеца.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР