Бизнес, синдикати и държава ще дискутират днес предложените от правителството

...
Бизнес, синдикати и държава ще дискутират днес предложените от правителството
Коментари Харесай

Обсъждат предложението за намаляване на ДДС за храните и лекарствата

Бизнес, синдикати и страна ще дискутират през днешния ден препоръчаните от държавното управление законови промени, с които отпада описът с предприятия, неразрешени за приватизация.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов изиска да чуе мненията в Тристранния съвет по законопроекта, само че пред депутатите в Ресорната парламентарна комисия разгласи, че се отхвърля от желанието Агенцията за приватизация и тази за вложенията да се слеят в нова мегаструктура за надзор на държавните сдружения.

Караниколов увери, че плануваното отпадане на забранителния лист с предприятия за приватизация няма да отвори вратата за ликвидация на основни държавни активи, за което се притесняват от КНСБ и сподели, че с предлаганите текстове се не разрешава приватизацията на всички държавни сдружения без експлицитното позволение на Народно събрание:

„ Целта е да се забрани приватизацията, защото се основава и едно недоумение и напрежение. Аз съм подготвен да се откажа от тази моя концепция “.

Тристранният съвет ще прегледа и оферти законопроект на Българска социалистическа партия за понижаване на ДДС-то на брашното и изделията от брашно, мляко, яйца и сирене от 20% на 5% и на медикаментите на 9%. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР