Бизнес потребители вече ползват напреднала холографска технология от Google(снимка: Google) Холографските

...
Коментари Харесай

Холографската 3D видео комуникация става реалност


Бизнес консуматори към този момент употребяват напреднала холографска технология от Гугъл
(снимка: Google)

Холографските 3D видеокомуникации навлизат в действителна приложимост. Кабини за диалози с технология на Гугъл ще бъдат конфигурирани в офисите на огромни компании, оповестиха от компанията.

Гугъл реши да разшири обсега на тестване на новаторската си система за видеокомуникация Project Starline – в този момент тя ще се употребява освен от чиновници на самата компания, само че и от нейните сътрудници, измежду които Salesforce, WeWork, T-Mobile и Hackensack Meridian Health.

Project Starline беше показан на обществеността като част от I/O събитието за разработчици на Гугъл предходната година, само че на фона на новините за Wear OS и Android самодейността не получи вниманието, което заслужаваше, отбелязва Arstechnica.

Въпреки това Гугъл не се отхвърли от плана и реши да разшири обсега на тестването, като притегли участници от трети страни. Освен това компанията разгласи, че се стреми да направи системата по-достъпна и това има смисъл, поради скъпото съоръжение, належащо за работата ѝ.

е система за видео връзка, която предлага реалистично предаване на изображение и тон. Инженерите си слагат задачата да основат чувство, че събеседникът е тъкмо пред потребителя. За да се реализира това, екипът трябваше да построи комплицирана структура и да я сложи в кабина с размери над 2х2 м. На сегашния стадий това към момента е „ проучвателен план “, споделят от Гугъл.
още по темата
От страната на екрана на видеокабината има 14 камери и 16 инфрачервени проектора, които работят дружно, с цел да снимат и проследят 3D изображението на потребителя в действително време. Четири микрофона и два високоговорителя дават отговор за звука: те не просто възпроизвеждат тирада, само че употребяват пространствени звукови логаритми, създавайки чувството, че речта идва непосредствено от устата на индивида от екрана.

Любопитно е също по този начин, че при потребление на обичайните средства за видеокомуникация камерата над екрана не разрешава на участниците в сесията да открият цялостен зрителен контакт: индивидът гледа или към камерата, или към екрана. В случая с Project Starline системата поправя позицията на триизмерното изображение на събеседника, а контактът с очите също се възпроизвежда много правдоподобно.

Мощна работна станция с два процесора Intel Xeon и четири графични карти Nvidia дава отговор за обработката на данните: двойка Quadro RTX 6000 и двойка Titan RTX. Изображението се демонстрира на 65-инчов автостереоскопичен екран с разграничителна дарба 8K и периодичност 60 Hz – това разрешава основаване на триизмерно изображение на събеседника в цялостен размер, което се вижда без очила.

По създание това е по-голяма версия на екрана на Nintendo 3DS, само че без ограничавания, защото системата наблюдава позицията на главата на потребителя.

При внедряване на системата Гугъл въпреки всичко ненапълно опрости задачата си, като ограничи позицията на потребителя до твърдо закрепена и конфигурира дребна бариера пред екрана, тъй че да наподобява, че долната част на тялото на събеседника минава под екрана. Освен това системата има особено настроено осветяване за оптимално хващане на 3D текстури – това се улеснява и от инфрачервеното осветяване.

Резултатът, несъмнено, е впечатляващ: хората, които са съумели да тестват видео връзка в Project Starline, споделят, че резултатът от наличието е в действителност достоверен. И скоро броят на позитивните мнения ще нарасне: компанията се съгласи да си партнира със Salesforce, WeWork, T-Mobile и Hackensack Meridian Health, които съставляват разнообразни промишлености. Преди това системата се използваше единствено от чиновници на Гугъл.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР