Бизнес нагласите в Германия се подобриха слабо през април до

...
Бизнес нагласите в Германия се подобриха слабо през април до
Коментари Харесай

Вижте как се развиват бизнес нагласите в Германия

Бизнес настройките в Германия се усъвършенстваха едва през април до 14-месечен връх с помощта на възстановяване на упованията, само че в това време фирмите правят оценка настоящото положение на техния бизнес като малко по-лошо, което е сигнал, че терзанията на немския бизнес понижават, само че на водещата европейска стопанска система към момента й липсва динамичност.

Това демонстрират резултатите от последното бизнес изследване на водещия немски стопански институт Ifo, съобщи БНР.

Индексът на института Ifo, основан на месечно изследване измежду към 9 хиляди компании и определящ равнището на бизнес климата в Германия, се увеличи през април до 93,6 пункта от 93,2 пункта през март и осредните упования за малко по-добри покачване до 94,0 пункта.

Това е най-високото равнище на показателя от февруари 2022 година насам и съставлява негово усъвършенстване за шести следващ месец, откакто през септември и октомври предходната година показателят удари дъно от 84,4 пункта - най-ниското равнище от май 2020 година насам, когато Германия към момента преживяваше мощен потрес от коронавирусната пандемия.

Индексът на настоящата икономическа обстановка обаче се намали леко до 95,0 пункта от 95,4 пункта месец по-рано, до момента в който показателят, определящ упованията на фирмите в бъдеще, набъбна през април до 92,2 пункта от 91,0 пункта през март, което значи, че немският бизнес към този момент не е толкоз песимистично надъхан в бъдеще.

Известно усъвършенстване бележат бизнес настройките в индустрията, до момента в който тези в областта на услугите наподобява завършиха годния през последните месеци прогресивен тренд, отбелязвайки през април леко утежняване.

В сферата на търговията също има известно намаление на бизнес настройките, до момента в който съответният показател в строителство бележи покачване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР