Бизнес магнатът Грант Кардоне е автор на редица книги и

...
Бизнес магнатът Грант Кардоне е автор на редица книги и
Коментари Харесай

Милиардeр на 61 съжалява за 4 неща, изгубили парите и времето му, докато е бил на 20

Бизнес магнатът Грант Кардоне е създател на редица книги и бизнес стратегии, съумял бизнесмен и притежател на седем компании, опериращи в региона на вложенията и недвижимите парцели.

Откакто Грант е приключил гимназия са минали повече от 40 години. 61-годишният Кардоне в този момент признава, че времето го е направило по-мъдър, по-богат и доста по-успял. Той е спечелил положението си самичък, само че мисли, че постоянно има място за още триумфи.

Връщайки се обратно, Кардоне признава, че на 20 години е знаел доста малко за парите, споделя Business Insider.

" И дребното, което печелих тогава, харчех за непотребни неща, които не ми носеха никаква изгода ", споделя той, като изброява четирите, лишили най-вече от парите и времето му.

Наркотици и алкохол

" Ако можех да върна времето, щях да знам, че образованието ми не завършва след завършването на колежа. "

След като е приключил гимназия, Грант е насочил вниманието си към " всички неверни неща ". Харчел е парите си алкохол и опиати и даже е почнал да развива взаимозависимост. Той съжалява, че не е вложил финансите си в това да получи нови познания и умения.

В действителността дипломата за приблизително обучение е непотребна, а тази от университета също не води доста надалеч, счита Кардоне. Едва на 25 години, той дава последните си 3000 $ за аудио стратегия, която му дава познания за продажбите и покупко-продажбите. Той признава, че това е може би най-важната причина за идния му триумф.

Пътуване

Грант не счита, че взимането на свободна година след университета е добра концепция. Той е взимал толкоз доста почивки при започване на кариерата си като бизнесмен, че това е отклонило вниманието му от професионалното развиване. Освен това той е харчил пари, които не е имал за самолетни билети, хотели и храна.

По думите му доста от милениалите през днешния ден се намират в сходна позиция. Те имат потребност да пътуват, тъй като нямат цел в работата и имат вяра, че в случай че си дадат отмора, ще открият това, което им липсва в кариерата.

" Когато не знаеш какво искаш да правиш, е елементарно да спреш живота си на пауза. Не споделям, че младите не би трябвало да си почиват въобще. Но аз в този момент мога да пътувам със личния си аероплан, защото избрах усилената работа ", изяснява милиардерът.

Сън

Когато хората са млади, е елементарно да бъдат мързеливи и да не се усещат отговорни за това. Един от най-големите дефекти за Грант е, било това, че той не се е възползвал от всичките си свободни часове през денонощието. Според него в случай че е осъзнал целия си капацитет на 20 години, той е щял да завоюва първия си милион надалеч по-рано.

Прекаления комфорт на работното място

Кардоне е изгубил огромна част от времето си, до момента в който е бил на 20, работейки на ниско платени длъжности, които не са включвали провокации и не са го карали да израства.

" Работех в McDonald`s за 7 $ на час. За мен това бе метод да изкарам пари, само че за момчето, работещо до мен бе метод да учи за бизнеса и един ден си отвори франчайз. Много е значимо човек да си задава въпроса " за какво ". Аз не знаех за какво, по тази причина просто си губих времето ", споделя предприемачът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР