Бизнес компании в света се създават непрекъснато, както и непрекъснато

...
Бизнес компании в света се създават непрекъснато, както и непрекъснато
Коментари Харесай

Най-старите компании в света, които работят вече 1000 години

Бизнес компании в света се основават непрестанно, както и непрестанно по разнообразни аргументи доста от тях отпадат от стопанския оборот.

Според проучване на Централната банка на Република Корея, което преглежда 41 страни, в света има 5 586 компании на възраст над 200 години. От тях 3 146 са в Япония, 837 в Германия, 222 в Холандия и 196 във Франция.

Но има удивително устойчиви предприятия, които имат дълга история, съществуват повече от хиляда години и не престават да действат.

Представяме ви 10-те най-стари компании в света, работещи и до наши дни.
 Снимка 415132
Източник:

Marinelli Bell Foundry, Италия

Семейната леярска компания е основана през 1040 година в Италия. През своите към този момент 979 години на действие тя има тясна специализация - направата на камбани, и всичко обвързвано с тях, както и бронзови портали, барелефи.

Компания и до момента ръководена от семейство Маринели се употребява с особеното застъпничество на римския папа и е фактически най-старата настояща леярна в света. Това се удостоверява писмено - от намиращата се във компанията първа отлята камбана с дата 1040 година и истински документи от селището Аньоне, малко италианско градче с 5200 поданици.
 Снимка 415133
Източник:

Shumiya Shinbutsuguten, Япония

Предприятието е учредено през 1024 година, като към този момент 995 години създава религиозни и ритуални предмети.

Компанията и в този момент може да ви продаде ароматни пръчици, да ви построи " до ключ " параклис, да ви направи ковчег или мраморен монумент.
 Снимка 415134
Източник:

Chateau de Goulaine, Франция

Разположената на 17 километра от Нант, в община Houte-Goulane, винарна е класифицирана като най-старата съществуваща в света.

Винарската маза Château de Goulaine в долината на река Лоара е основана към 1000-ната година и създава вино към този момент 1019 години. Избата и лозята през това време съвсем непрестанно са били стопанисвани и ръководени от едно семейство.

Nakamura Shaji, Япония

Строителното дружество Nakamura Shaji е учредено през 970 година. Но без значение, че работи към този момент 1048 години не се счита за най-старата компания в света, тя е втора по възраст от този отрасъл в Япония.

Но защото най-старата строителна компания в страната и света приключи наскоро своето битие Nakamura Shaji стана водач по този индикатор в този бизнес.
 Снимка 415135
Източник:

Royal Mint, Англия

Кралският монетен двор има дълга и забавна история, обвързвана тясно със историята на Англия. Държавното дружество, имащо изключителното право да сече монети е основано през 886 година и действа към този момент 1133 години.

Контролира се от министър на финансите, който в Англия се назовава канцлер на хазната. Сега монетният двор, който се разполага на 30 хектара и е с един от най-големите потенциали в Европа и света, създава и банкноти и медали.
 Снимка 415136
Източник:

Tanaka Iga, Япония

Японското дружество от Киото е основано през 885 година и работи към този момент 1134 години. Специализирано е в производството на артикули с религиозно и паметно предопределение. Компанията създава звънчета и камбанки, свещници, амулети, специфични мебели и други нужни за будистките храмове движимости.

Tanaka-Iga се счита за най-старата в света съществуваща самостоятелна компания за производството на артикули с религиозно предопределение.
 Снимка 415139
Източник:

Monnaie de Paris, Франция

Парижкият монетен двор (Monnaie de Paris) е държавно промишлено и комерсиално дружество, основано за производството на националните парични средства. Основан е през в 864 година и е най-старото настоящо държавно институция във Франция.

Във функциониращото към този момент 1155 години дружество през днешния ден работят 500 души във две сгради. До 2007 година монетният двор е бил към Министерство стопанската система, финансите и индустрията. След това Пражкият монетен двор придобива автономия има статут на юридическо лице.
 Снимка 415140
Източник:

Staffelter Hof, Германия

Винената компания е основана през 862 година, работи към този момент 1157 години.

Staffelter Hof е немска компания, която има винен цех в град Креф, в провинция Рейнланд-Пфалц. Смята се за една от най-старите винарни в света, настояща от 862 година когато крал Лотар II подарил на винарите от популярното абатство в Ставело (на територията на модерна Белгия).

Лозята са били благосъстоятелност на абатството до влизането в действие на Наполеоновия кодекс през 1804 година След това през 1805 година Петер Шнайдерс купува земята за 1773 талера и оттогава предприятието се ръководи от 7 генерации бизнесмени. Сегашният винар Ян Матиас Кляйн, владее компанията от 2005 година.

Genda Shigyō Paper Industries, Япония

Японската компания за производството на хартиени опаковки, ленти, декорации, предложения и приветствени картички за сватби, рождени дни и други мотиви работи към този момент 1 248 годни.

Основаното през 771 година Genda Shigyo е дружество, чиято активност се основава на традициите. Формата и цветовете и мястото на слагане на всеки детайл на неговите хартиени произведения носят избран смисъл и значение.
 Снимка 415141
Източник:

Kongō Gumi, Япония

Семейна строителна компания, която е функционирала без спиране 1 428 години!

Kongō Gumi е първата японска компания, която е и най-старата известна промишлена компания в света. Предприятието работи непрестанно под ръководството на фамилния клан от 578 до 2006 година.

В 578 година принц-регентът Сетоку довежда в Япония от Корея фамилията на родоначалника на клана Конго за строителството на будисткия храм Ситено, който и до момента си стои в Осака.

Компанията е сменяла предмета на своята активност, като да вземем за пример по време на Втората международна война се е занимава с направата на ковчези. През 80-те години на 20- век влага пари в бизнес с недвижими парцели, само че не съумява да се оправи от последвалата икономическа рецесия.

През януари 2006 година активите на компанията са добити от корпорацията " Такамацу ", като досега на нейната разпродажба годишните й доходи са от порядъка на 70 млн. $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР